Ett omklädningsrum fyllt av lättnad

Framför taktiktavlan i Frölundas omklädningsrum står Mats Rosseli Olsen i mössa och svarta vinterhandskar. Han är på väg ut för att springa, men får finna sig i att prata framför fyra journalister.

Det blir så i matchhjältesrollen.

Och det är en lättnadens suck som hörs mellan väggarna. Efter tre raka förluster blir det en vinst.

Kanske är det karma, att allt jämnar ut sig?

”Vi har haft bra prestationer mot de bra lagen vi mött – men vi har haft oflyt. Om vi haft det flyt som vi har i dag så kunde vi ha vunnit de matcherna också”, tror Rosseli Olsen.

Han fortsätter:

”Om vi kommer upp i den prestation som vi vill så vinner vi flertalet av de matcher som blir som den här. Vi kan bara ha det tålamod som vi hade i dag – så kommer vi att vinna fler matcher …”

Max Friberg kommer in efter en kort löprunda.

”Ser vi till 60 minuter tycker jag ändå att det är välförtjänt. Och sättet vi gör det på, att vi kommer igen från tre kvitteringar … det är stärkande för skallen, om inte annat. Det tar vi med oss.”

På en cykel sitter Christoffer Ehn och trampar slagget ur musklerna. Han diskuterar fotboll med presschef Peter Kymmer.

”Vann vi verkligen med 8–0? Då är det ju klart …”

”Nä, det blir målskillnad om vi förlorar mot Nederländerna till veckan”, inflikar Kymmer.

”Fast vi har väl typ 14 mål att gå på?”

Det är med andra ord uppsluppet. Lite öppnare. Killarna dröjer sig kvar – och försvinner inte snabbt som en avlöning från omklädningsrummet.

Tacka Mats Rosseli Olsen för det.

Nu blir det aningen lättare att gå ut mot HV71 i Scandinavium på torsdag. Fast dessförinnan ska CHL-gruppspelet avslutats i franska alpstaden Gap, som ligger alldeles intill gamla OS-orten Grenoble.

5 kommentarer om “Ett omklädningsrum fyllt av lättnad

  1. Frölundas spel i SHL är det sämsta spel jag någonsin jag sett har sett många matcher under åren! Årets backar är stillastående figurer bättre att Sjöström värvar backar!!!!

  2. Backbesättningen i årets Frölunda är jag mycke tveksam till!
    Även Rogers försvar av Johan Gustavssons tveksamma målvaktsspel

  3. Tror inte Frölunda vunnit matchen utan Grundström. Han är inte bästa hockeyspelaren, inte den mest synliga. Men han har alltid fart och får han pucken innan för blå så skjuter han. Behöver inte vara svårare än så. Fler borde ta rygg på den metodiken istället för att vända om och spela upp på back eller åka ner i hörnet och fastna.

  4. Tacka Lasch skulle jag säga. Vad vore vi utan honom, vågar inte ens tänka tanken på vad som skulle hända om han blev skadad.

    1. då är det bara för någon annan att kliva fram. Går man för guld kan man ju inte bygga sitt spel på en pjäs.

Kommenteringen är stängd.