Dags att kräva resultat från Frölunda

170207 Fršlundas Joel Lundqvist jublar under finalen i CHL mellan Fršlunda och Sparta Prag den 7 februari 2017 i Gšteborg. Foto: Line Skaugrud Landevik / BILDBYRN / Cop 219
Bild: BILDBYRÅN
Frölunda ska leverera resultat och känslor – men inte låta sig styras av just känslor. Även om det finns massor av sprittande känslor i bilden här ovanför.

Och visst, i CHL har resultaten levererats. Bara segrar så här långt – och jag tror inte att åttondelsfinalen kommer att betyda uttåg från den turnering som FHC har två bucklor från tre raka finaler.

Att sno tredje raka titeln skulle förstås cementera känslan av en framgångsrik klubb – och förhand satt jag och önskade ett möte med Brynäs. Ni vet, en chans till revansch för SM-slutspelets snöpliga uttåg i våras. Och dessutom mot ett lag som gått så pass illa att tränaren redan har sparkats …

Det blir dock en resa till Tjeckien för Frölunda. Bili Tygri Liberec lirade i samma grupp som Växjö Lakers, vann hemma i sudden och fick stryk borta med 3–6.

Ett på förhand rätt svårbedömt motstånd, vill säga.

Om jag tittar snabbt på laguppställningen för Liberec ser jag inga jättestjärnor – och det mest anmärkningsvärda är att det bara finns en enda transatlantiskt import i laget, kanadensiske kaptenen Tyler Redenbach, 33 år ung.

Men visst ska Frölunda bara ta sig förbi det här hindret. Så pass bra är laget den här säsongen också, även om SHL-raden inte är så imponerande hittills.

 

TILL SIST: Skulle FHC ta sig vidare kan det vänta en oerhört intressant kvartsfinal – om skrällen Nottingham Panthers slår ut Freddan Petterssons ZSC Lions. Britterna har ett massivt stöd hemma och skulle garanterat invadera det berömda ”garaget” med Slottsskogen som granne.

Fast där är vi förstås inte än …

5 kommentarer om “Dags att kräva resultat från Frölunda

 1. Håller med Mackan!
  Detta är absolut inte ett lag för SM-guld!
  Dåliga backar och dåliga forwards ett undantag Ryan Lasch!
  Bröderna Westerholm fiaskovärvningar!
  Fredrik Sjöströms ansvar!??!
  Laget 2015/2016 mkt bättre klass!
  Finns inga Lekhonen,Johnsson,Fantenberg m.m

Kommenteringen är stängd.