Hyllningarna till nummer 24

050411 Ishockey, elitserien, final 5, Fršlunda-FŠrjestad: Fršlunda svenska mŠstare! Niklas Andersson lyfter bucklan. © BildbyrŒn - COP 70 - Foto: Niklas Larsson
Bild: NIKLAS LARSSON

I dag hyllas Niklas Andersson i Scandinavium efter 14 säsonger i Frölunda. Här har ni vad några av hans lagkompisar genom åren tycker om nummer 24.

Röster om Niklas

170817 Barn ur publiken sträcker sig mot Frölundas Joel Lundqvist efter en träningsmatch i ishockey mellan Frölunda och HV71 17 augusti 2017 i Kungbacka. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200
Bild: MATHIAS BERGELD

”En av de bästa spelare som jag spelat med under min karriär. Han hade allt som spelare. Målfarlig, perfekta pass och en glöd att vinna. Han var ett föredöme både på och utanför isen. Niklas höll högsta klass tills han slutade 40 år gammal.”
Joel Lundqvist, SM-guld med Niklas både 2003 och 2005.

090124 Ishockey, Elitserien, Frölunda: Tomi Kallio, jubel efter sitt första mål för dagen. © Bildbyrån - 54328
Bild: BILDBYRÅN

”Han var komplett som spelare och det var en drömkedjekompis. Han sköt ju aldrig själv, utan gav mig chansen att avsluta. Jag är väldigt glad för hans skull och har väntat på att detta skulle komma. Om det är någon som förtjänar det så är det just Niklas. Det är jättefint att det kommer nu och att man inte väntar för länge.”
Tomi Kallio, SM-guld med Niklas som kedjekamrat både 2003 och 2005. Tyvärr spelar Kallio match för TPS Åbo just i dag – annars hade han varit på plats i Scandinavium.

050412 Ishockey, Elitserien, Frölunda: De Svenska Mästarna (SM-Guld) firades på Götaplatsen. Henrik Lundqvist © Bildbyrån - 51181 - Foto: Marcus Ericsson
Bild: MARCUS ERICSSON

”Niklas är väl värd denna historiska ceremoni. Han har betytt oerhört mycket för Frölunda. Han var ett föredöme både på och vid sidan av isen och en spelare som många såg upp till – däribland jag själv. Vi var många unga som kom upp i A-laget i början av 2000-talet och hans egenskaper som spelare och person hjälpte oss unga enormt mycket. Han var en fantastisk skridskoåkare med härlig teknik och med en vinnarskalle som gjorde honom till en av våra viktigaste spelare under en lång tid.”

Henrik Lundqvist, SM-guld med Niklas 2003 och 2005.

070924 Ishockey, Elitserien, Frölunda: Jonas Johnson, Frölunda, © Bildbyrån - 90356
Bild: BILDBYRÅN

”Niklas är den komplette spelaren. Framspelare, målskytt och lagspelare. En vinnarskalle ut i fingerspetsarna och alltid ett föredöme när det gäller förberedelser och uppträdande. Social och alltid omtänksam. En otroligt bra människa helt enkelt! Att hans tröja ska upp i taket finns väl ingen som inte tycker! Men likväl är det kul när det sker! Jag är väldigt stolt och glad att jag fått varit en liten del i hans karriär!”

Jonas Johnson, kedjekompis och SM-guld med Niklas år 2003 och 2005. 

090122 Ishockey, Elitserien, Frölunda: Ronnie Sundin. © Bildbyrån - 54327
Bild: BILDBYRÅN

”Niklas storhet som hockeyspelare var hans vinnarskalle! Och träningsmoral! Och hans sätt att se hockeyplanen. Plus hyfsade handleder. Och alla som träffar Niklas vet hur ödmjuk han är utanför rinken. Sedan kompenserar hans fru Jessica hans många brister, haha.”
Ronnie Sundin, SM-guld med Niklas 2003 och 2005. Har själv sin tröja nummer 23 hissad i Scandinaviums tak.

010130 Ishockey, Elitserien, Malmö - Frölunda: Magnus Johansson, Frölunda © Bildbyrån - Dig Kamera
Bild: BILDBYRÅN

”Niklas var som en hockeyspelare en fantastiskt kreativ och vass forward, kombinerat med tjurighet och envishet som gjorde honom till en vinnare. Som människa: Lugn, omtänksam och varm – det vill säga en underbar vän.”
Magnus Johansson, SM-guld med Niklas 2003.

3 kommentarer om “Hyllningarna till nummer 24

 1. Apropå Kallio!
  Han är i högsta grad en producerande spelare, formen verkar inte vara ngt fel på. Med tanke på att finnen och tvillingen är långtidsskadade, värva hem Kallio säsongen ut. Han gör poäng, vet vad som krävs för att vinna ett guld, hade dragit massvis med folk till Scandinavium och får avsluta sin karriär med sin tionde säsong i Frölunda å sen är det bara att skicka upp tröjan i taket. Han är en legend i Frölunda och borde firas som en oxå.

 2. Skandal av Frölunda att Kallio inte ska närvara när nr. 24 ska hissas upp i taket! Nr. 71 borde även hissas upp i taket! SKANDAL FRÖLUNDA

 3. Alltid fint med lite hyllsningar. Tycker dem ska överaska med att istället för laget kommer nr 24 den äldre ut genom indianen. Men det blir väl som vanligt. Lite kostym, långa tacktal osv.

  Stämmer in i hyllningarna men är av åsikten an 24 den yngre ska få bära 24 om han så önska.

Kommenteringen är stängd.