Hovås spelar i rosa – för forskningens skull

Hovås Hockey skiftar färg. Blått blir rosa – i forskningens namn.
”Jag hoppas att vi årligen spelar med rosa tröjor i oktober”, säger ordförande Jonas Levin.

Varje oktober färgas landet rosa med hjälp av företag, föreningar, idrottsmän och privatpersoner. Cancerfondens kampanj Rosa bandet har fått ett stort genomslag – och pengarna går till framtida forskning och ökad medvetenhet om den sjukdom som fortfarande tar 1 400 kvinnors och ett fåtal mäns liv varje år.

I Hovås Hockey har sjukdomen kommit extra nära – och fått föreningens bägge A-lag att skifta matchtröjor under månaden.

”Min hustru Ann-Charlotte har fått kronisk bröstcancer i våras och går just nu igenom en tuff kamp. En kamp som vi skall vinna. Behandlingen går bra och sjukvården gör ett fantastiskt jobb. Värme, kärlek, omtanke och en oerhörd professionalism möter henne varje vecka”, berättar Jonas Levin, ordförande.


Klubben har startat en insamling på https://www.cancerfonden.se/insamlingar/pinktherink och målet är samla in 75 000 till forskningen. Med en dryg vecka kvar har 54 000 kronor redan passerats – och alla som skänker en slant går gratis på A-lagets matcher i rosa tröjor.

Även entréintäkter och vinsten av kaféförsäljningen under matchdagarna går oavkortat till Cancerfondens insamling.

”Jag hoppas med detta att vi årligen spelar med rosa tröjor i oktober och samlar in pengar till forskningen”, säger Jonas Levin.

 

Även Bäcken HC har samlat in pengar i oktober. I derbyt mot Kållered i söndags gick alla intäkter till förre lagledaren Christin Backstens minnesfond.

Hon gick bort i juni på grund av cancer, endast 37 år gammal. Christin var verksam i Bäckens A-lag som lagledare, men tidigare även lagledare för Kållereds A-lag.