Det var på tiden, Frölunda

Bild: TT

När sju av åtta backar lämnade Frölunda efter guldsäsongen 2016 var det många som oroades. Det försvann både styrka och spetskompetens när namn som Oscar Fantenberg, Lukas Bengtsson och Oliver Lauridsen drog vidare till bättre och mer välbetalda ligor.

Och i slutspelet i våras, där det blev respass mot Brynäs, var det där som Frölunda var som svagast.

Ändå gick sportchef Fredrik Sjöström in i den nya säsongen med ett på papper svagt försvar. Det har kostat.

Även om Rasmus Dahlin kanske är den största talangen som Sverige någonsin fått fram så kan han inte ensam bära Frölundas försvar. 17-åringen är en diamant, men har inte fått slipningen för att gnistra som allra vackrast än.

Och på backplats är det det många spelare som underpresterat och inte tagit de kliv som krävs för att hålla målsnittet nere. Fyra av åtta backar har minus i statistiken – och sämst ligger Jonathan Sigalet med minus sju.

Frölunda har tidigare fokuserat på en ny center, men har efter senaste tiden fått tänka om totalt.

Och nu, efter den svidande missen i CHL, kommer värvningen – i form av en back. En stor, tung och elak back, dessutom.

Jag undrar varför det skulle dröja så länge att upptäcka det som syntes hela förra säsongen?

Mike Weber har 351 NHL-matcher med sig från Buffalo Sabres och Washington Capitals – och lirade som kapten i Iowa Wild förra säsongen.

Det kommer rutin, det kommer hårdhet – och det kommer förstås vinnarskalle med amerikanen.

14 kommentarer om “Det var på tiden, Frölunda

 1. Frölundas försvarsproblem bottnar i Rönnbergs krav att man MÅSTE spela sig ur egen zon. Mängder av baklängesmål har kommit på grund av det. Årets upplaga har inte tillräckligt spelskickliga backar för att klara den uppgiften vilket i år är svårare än tidigare eftersom de andra lagen har förstått att om man pressar FRÖLUNDA hårt i egen zon så tappar de snart pucken och farliga lägen uppstår. Rätta mun efter matsäcken Rönnberg och tänk om.

 2. Försvaret och backarna i sig är väl inte problemet … det är mer försvarsspelet och där ingår även forwards … som nu senast i CHL när de är i ledning …
  Alla står still i egen zon och tjeckerna kan åka allmänhetens åkning och ta vara på alla returer … MAN måste kunna spela lite grisspel emellanåt …

  Helt OK att grundinställningen är offensiv, MEN man får inte glömma att täcka upp bakåt … oförsvarligt …

 3. Kom Fredrik Sjöström upp ur fåtöljen äntligen och gjorde något. Får bara hoppas att han inte lutar sig tillbaka igen och tror att NU är jobbet gjort

 4. Vad tänker Fredrik Sjöström när han ska ersätta en forward med en back ?
  Alla lagdelar behöver förstärkas! Är det inte dax att Fredrik Sjöström funderar
  på vad han sysslar med !

 5. Ser ut som det är vad som behövs för att styra upp defensiven lite. Bra värvning. Säkert dyr, men det kan det vara värt i slutändan.

 6. Måste komma in fler backar om Frölunda ska ha med toppen av SHL att göra!
  Hoppa upp ur gungstolen Fredrik Sjöström och gör nytta för din lön!!

Kommenteringen är stängd.