Weber: ”Jag åkte omkring med gåshud”

Gåshud, rysningar – och en hel del snack med domarna. Mike Weber, 29, gillar första intrycket av SHL.
Amerikanen spelade drygt 17 minuter i premiären för Frölunda – och fick massor av tillfällen på att öva försvar när lagkamrater visades ut gång på gång.

”Jag fick mina minuter. Spelade hårt, blockade skott och dödade utvisningar. Jag tycker att det gick bra! Vårt boxplay var riktigt bra i kväll. Det var en nyckel till vinst”, säger Weber efter 3–1 mot Örebro.
Backen hade dessutom en del intensiva  snack med domarparet Patric Bjälkander och Wolmer Edqvist.
”De pratade med mig. Det var bra, riktigt fint. Jag gillar när domarna kommunicerar – och berättar vad de gillar och inte gillar. Jag kommer att spela hårt. Utvisningar kommer att inträffa …”
Kvällens tvåa?
”Det var bara en tackling. En vanlig tackling. Jag måste lära mig vad domarna vill ha, för jag kan inte utsätta mitt lag för numerärt underläge för ofta. Jag fortsätter att lära mig”, lovar Weber.
Du anpassar ditt spel efter snacket med domarna?
”Ja, det fick jag göra i NHL också. De vet att jag vill spela hårt, så jag tror att de kollande in min från början. Men jag tror att de fattade, när jag åkte fram och pratade, att jag inte försöker kliva över gränsen. Jag vill vara på den. Jag tycker att det gick bra.”
Och känslan av den stora isen?
”Den var stor! Men det är nåt som jag kommer att bli van med. Jag slutade att lägga märka till det efter ett tag”, ler amerikanen.
Andra intryck?
”Atmosfären här var nåt helt annat. Hejandet under hela matchen. Det var spännande … det gav mig gåshud och rysningar när jag spelade. Det var mycket kul – och förhoppningsvis fortsätter succén!”

Kommentarer om “Weber: ”Jag åkte omkring med gåshud”

Kommenteringen är stängd.