Rookiekontrakt för Emanuelsson

171125 Frölundas Jesper Emanuelsson hälsar på några fans innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 25 november 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölunda har hittat formen – och en av de kedjor som snurrat allra mest innehåller Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg och junioren Jesper Emanuelsson.

18-åringen från Skövde IK har spelat så pass bra – och mycket – att han i helgen mot Linköping passerade 100 spelade minuter i SHL.

Det betyder rookiekontrakt med Frölunda.

”Vi har som mål att varje säsong spela upp två-tre juniorer i A-laget”, har coach Roger Rönnberg tidigare berättat.

Först upp i A-laget den här säsongen var Oliwer Fjellström, fostrad i HC Lidköping.

Vem kommer härnäst, tro?

Jacob Peterson, även han från HC Lidköping, har spelat fem matcher – men inte klockats för mer än drygt sju minuter så här långt.

Eller är det dags för Kalle Miketinac, som är tillbaka efter skada? Han var ju inne i Frölundas trupp, spelade försäsong – tills han fick en stock på foten och ett benbrott.

3 kommentarer om “Rookiekontrakt för Emanuelsson

  1. Att GP tar betalt är ok! Roger Rönnberg skriver att Jesper Emanuelsson
    Är topp sex av våra forwards
    Då undrar jag hur han tänkt gradera övriga forwards på sin skala?

  2. Mycket besviken på nya given att låsa de flesta artiklar. Kommer sluta med GP helt. Har inte lyckats hitta någonstans på dessa sidor där man kan ge feedback så därför får du kommentaren Johan. Även om Aftonbladet o Expressen har låsta sidor så har de mycket mer öppet av nyhetskaraktär

    1. Trist att du slutar, Tommy. Det är ett beslut för att visa folk att det kostar att producera bra journalistik. Vem ska annars betala för det jobb som vi gör?

Kommenteringen är stängd.