Lillebror Berger, 17 – näste junior i A-laget?

Född i Visby, uppvuxen i Göteborg, fostrad i Frölunda, ett år i Hanhals, gymnasiestart i Mora – och sen tillbaka till moderklubben i Frölundaborg.

Joseph Berger, 17, har hittat hem – och nu närmar sig backen en debut i A-laget.

Berätta om dig själv?

”Jag kommer från en stor familj. Gillar att fiska på fritiden. Mest kastspö. Men det är brorsan Joshua som får fiskelyckan. Och så hänger jag gärna med kompisar.”

Hur kändes det att få komma tillbaka till Frölunda?

”Det är väldigt kul att få den chansen …”

Känner du att du närmar dig en chans i A-laget?

”Ja … eller jag vet inte. Jag tycker ändå att det har varit helt okej när jag tränat med A-laget. Sedan får jag se om jag får chansen. Det kommer ju alltid skador under en säsong”, säger 17-åringen som är 185 centimeter lång och väger 85 kilo.

Beskriv dig som back.

”Jag var mer offensiv förut. Jag bytte ju från forward till back inför U16 Elit. Jag har försökt förbättra backspelet mer, blivit mer defensiv. Jag har förbättrat mig mycket det senaste – och så tycker jag att jag har ett väldigt bra skott. Jag hittar bra passningar, har ett bra förstapass. Så tvåvägsback skulle jag säga …”

Med andra ord – en back som Roger Rönnberg och tränarteamet i Frölunda uppskattar.

Joseph har också brorsan Joshua i Frölundas J20. Han är ett år äldre. Och namnen, de kommer om nån undrar från Bibeln.

”Vi kommer från en kristen familj – och jag är själv kristen”, berättar Joseph.

2 kommentarer om “Lillebror Berger, 17 – näste junior i A-laget?

  1. Mats: Håller med dig fullständigt är många spelare som borde dumpas. Kan inte förstå hur Fredrik Sjöström får fortsätta som värvnings ansvarig! Med detta material som Frölunda har nu är det KVAL som väntar! GÖTAPLATSEN får vila 2018

  2. Hur fan har man värvat i år folk som är helt ofarliga för motståndaren jag tänker främst på Max Friberg och Pontus Westerholm,katastrof!!!
    Sedan har vi en hög med näst intill ofarliga forwards-kvaliteten är inte där!!
    Fredrik Sjöström borde sparkas omedelbart!!

    Mats

Kommenteringen är stängd.