”Bra fixat med kedjorna, Roger!”

Rolig scen, på väg mot omklädningsrummet för Frölunda:

”Bra fixat med kedjorna, Roger”, säger en liten kille på kanske sex år när Roger Rönnberg passerar.

Frölundas coach kan inte låta bli att le – för att flytta Mats Rosseli Olsen från förstakedjan till andra tillsammans med Simon Hjalmarsson och Sebastian Stålberg var riktigt lyckat.

”Mm. Jag tycker att vi fick en extra boost med Stålberg, Rosseli och Hjalmarsson. De klev in första bytet och satte tonen. Det är viktigt för oss att ha ett sånt lok. Stålberg gör en av säsongens bästa matcher”, säger coachen.

Stålberg själv sitter i kalsonger och cyklar ner.

”Vi ska vara nöjda med insatsen. Det kanske inte är så superflashigt offensivt – men vi gnuggar på. Det är det vi behöver. Vi behöver få upp en standard för hur jobbet ska vara. Hur vi ska spela Frölunda-hockey. ”

Han njuter av att få spela med Rosseli Olsen igen – för tillsammans med Nicklas Lasu var ju just den kedjan den som alltid stod för det hårda jobbet under ett par framgångsrika säsonger.

”Det känns naturligt att para ihop med Rosse. Det känns som det är nåt bra där, nåt att bygga på. Jag tycker det är en bra förstamatch från vår sida”, säger Stålberg.

Skönt?

”Jag har alltid älskat att spela med Rosse. Vi har haft bra kemi sedan jag kom hit. Det är egentligen den enda som jag spelat med. Det känns som om vi känner varandra – och spelar samma typ av hockey. Mycket jobb, mycket gnugga. Start och stopp. Och Hjalle gillar att spela på samma sätt. ”

Framtiden?

”Det här var en match. Det gäller att bygga på – och fortsätta jobba på samma sätt. Och se till att vi sätter jobbet över 60 minuter. Som i dag. Vi ger inte Karlskrona nånting.”