Lasch besviken efter OS-nej

Nä, ingen Ryan Lasch i det amerikanska OS-laget. När huvudcoach Tony Granato presenterade truppen i samband med Winter Classic (3-2 till New York Rangers mot Buffalo Sabres i sudden) alldeles nyss så fanns inte Frölundas poängkung med.

Märkligt, i mina ögon – då Lasch presterat på absolut topp i Europa de senaste säsongerna.

Inklusive den senaste.

Och Lasch är förstås besviken.

”Ja, det är uppenbarligen en besvikelse. Men det var också en spännande och rolig åktur – att tro att du kunde ha en chans att spela för USA i de olympiska spelen”, säger Lasch till GP.

Han utvecklar.

”Jag kände som om jag förtjänade att vara med i laguppställningen som toppspelare i Europa i många olika ligor här och även som vinnare av titlar de senaste tre åren. Jag antar att de letade efter en annan typ av profil för att bygga sitt lag och det är något du inte kan kontrollera …”

Ingen forward från SHL blev för övrigt uttagen.

Inte ens Andy Miele i Malmö Redhawks.

”Jag tror att det finns många bra spelare att välja från, så jag är säker på att det inte var något lätt beslut, men det är konstigt att inga forwards valdes från vår liga, som är den näst bästa ligan i Europa bakom den ryska …”