Johnsson direkt in i PP med Nylander

160928 Andreas Johnsson, ishockeyspelare i AHL-laget Toronto Marlies och draftad av NHL-laget Toronto Maple Leafs, poserar för ett porträtt den 28 september 2016 i Toronto. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87343
Det krävdes 26 mål i AHL i vinter för att Toronto Maple Leafs coach Mike Babcock skulle ringa Andreas Johnsson.
Du är uppkallad.
På träningen just nu så spelar den förre frölundaiten tillsammans med tjeckiske centern Tomas Plekanec och finländaren Kasperi Kapanen i den fjärde kedjan.
Sportsnets reporter Chris Johnston är på plats – och rapporterar direkt till GP:
”Maple Leafs har sedan januari försökt att bygga upp en skicklig fjärdekedja. Den kommer inte att spela en massa minuter i spel fem mot fem, men det är en kedja full av skicklighet. Toronto siktar på att vara ett snabbare och djupare lag än motståndarna.”
Matt Martin har till exempel bara spelat en enda match sedan 24 januari. Han är en typisk brunkare, men sådana passar inte in i Maple Leafs och Mike Babcocks spelidé.
Dessutom – på träningen får Johnsson chansen direkt i PP.
”Ja, han tränar i den andra PP-uppställningen tillsammans med William Nylander, Patrick Marleau, Leo Komarov och Jake Gardiner. De har satt honom precis framför målet i PP. Det är en bra placering, rapporterar Chris Johnston.

Spelar han, tror du?

”Ja, det ser ut som det. Men coachen har inte bekräftat det än …”

 

Johnssons kontrakt med Toronto går ut efter den här säsongen – och nu testar alltså Maple Leafs den förre Frölunda HC-spelaren för första gången i NHL.

”Vi har inte snackat om nåt än. Varken förlängning eller flytt. Det får bli närmare slutet av säsongen”, textade Andreas tidigare i vinter.

Förresten – om Johnsson spelar så blir debuten mot Dallas Stars. Där finns gamla FHC-vännerna John Klingberg och Mattias Janmark