Nu kan alla öppna nätaffär

e24

Vill du ha en affär på nätet? Men inte befatta dig med koder, skript och databaser? Nu kan du bygga en affär, komplett med varukorg och kreditkortsbetalningar, utan it-kunskaper.

Idén med hemsida.24 är att vem som helst ska kunna bygga sin sida i ett enkelt dra- och släpp-gränssnitt. Det är inte svårt, men du måste hålla dig till de färdiga mallarna. Nu får tjänsten också ett e-handelssystem. Och blir därmed intressant även för dem som kanske tar sig fram hjälpligt i html, men inte vågar sig på mer komplicerade saker.
Det går att bygga upp kataloger med hundratals varor. Men bäst passar det nog för den som har ett fåtal produkter att sälja. Det blir många byggklossar att hantera.
När du vill sälja något skriver du en text och lägger in en bild. Sen drar du dit en köpsymbol.
I dina kontoinställningar anger du om du vill ha bank- och kortbetalningar. Det är Paysons tjänst som är inkopplad. De tar en avgift på 3 kronor och 3 procent av priset på varje försäljning. Här finns också inställningar för fraktkostnader.
Den som handlar möter ett proffsigt gränssnitt där man fyller i sitt personnummer och kan få adressen hämtad automatiskt.
Hemsida24 är en betaltjänst, men du får prova gratis. Det behövs inga program i datorn, allt sköts i webbläsaren.
Att bygga en sajt såhär kan vara lite omständligt. Men det finns bra hjälptexter och det mesta förstår du genom att prova.

E-handelstillägget lanseras på mässan Eget företag i Stockholm som pågår under veckan.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Email this to someone

9 kommentarer om “Nu kan alla öppna nätaffär

  1. Svar till Mikael och Peter: Hemsida24:s tjänst är den första där du kan bygga din egen affär utan it-kunskaper. Många av mina läsare är människor utan större it-vana. Visst kan man köpa en ehandelstjänst, som hos Jetshop, men då är vi uppe i ett helt annat prisläge.

   Jag vet inte vad du, Mikael, menar med smygreklam. Jag smyger väl inte med något? Hemsida24 har inte betalat mig för att skriva. Det här är en nyhet. Jag har testat tjänsten, jag tycker det är lite omständligt och rekommenderar det inte för den som har en större butik. Men jag tycker samtidigt det är otroligt bra att den som har något att sälja nu kan göra det i egen regi utan att det kostar en förmögenhet och utan att behöva anlita it-experter. Det här kostar inte mer än att vem som helst som har något att sälja kan prova, utan dyr startavgift.
   Det är mitt jobb att testa nya grejer och tipsa om sånt som är bra.
   Det vore tjänstefel att inte skriva om detta, som jag vet att många efterfrågat.

   Det närmaste jag kommer på är Google checkout, men där finns vad jag vet ingen info på svenska och förutsätter andra kunskaper hos användaren.

 1. Hej, jag företräder Textalk Webshop och vill vara tydlig med att jag inte är opartisk i frågan. Jag vet inget i detalj om den nya lösningen från Hemsida24, men rätt ska vara rätt: jag vet att idén varken är ny eller unik – vi har i sju års tid erbjudit en billigare lösning (66 kr/månad utan startavgift), riktad till just mindre aktörer utan it-kunskaper, med stöd för ”riktig” kortbetalning och självklart även Payson och mycket annat. Det är en av anledningarna till att vi är landets största leverantör av e-butiker om man ser till antalet kunder.

  Eva, du har helt rätt i att de allra flesta leverantörerna inte är intresserade av småkunder, så utbudet inom den här prisnivån är väldigt litet. Men det finns säkert några till, så för dig som vill öppna en e-butik vill jag bara säga: var noggrann med att jämföra de lösningar som finns innan du väljer.

  1. Svar till Oscar: Jag ser att ni har låga priser, men också att tjänsten verkar mer komplicerad än hemsida.24. Det här är en blogg huvudsakligen för privatpersoner. Jag skriver inte ofta om tjänster som riktar sig till företag. Hemsida24 hamnar i gränslandet och kan antagligen vara en startpunkt som en del kanske lämnar när de kommit igång med sin affär för att de behöver lösningar som går att anpassa mer eller skala upp enklare. Andra kanske stannar för att de får vad de vill ha. Eftersom tjänsterna går att testa gratis så är det ju lätt för alla att bilda sig en egen uppfattning.
   Det som är unikt med hemsida.24 är gränssnittet, att det är drag- och släpp, och verkligen går att göra för vem som helst. Man kan bli irriterad på begränsningarna, men man känner sig aldrig dum, och det är viktigt.

 2. Eva: tack för svar och förtydligande! Bra att det finns olika produkter för olika målgrupper. Har själv testat Hemsida24 nu och visst är det ett inbjudande användargränssnitt. Jättebra med drivkrafter som driver utvecklingen i rätt riktning!

 3. Hej Eva. Jag var inte medveten om att det råder brist på denna typ av tjänster i Sverige. Eftersom det tydligen är på det viset så har ju ditt inlägg också ett uppenbart nyhetsvärde för läsarna. Ber om ursäkt om jag trampade dig på tårna. Mikael

Kommenteringen är stängd.