Xperia X10, rolig och snabb

Jag har testat Xperia X10 en dag till nu, samtidigt som jag var på Eriksberg och lyssnade på intressant it-seminarium.
Mitt första intryck består, den är snabb och kul. Jag gillar Androidsystemets enkelhet, med bakåtknappen och hemknappen som gör det lätt att hitta.
Jag gillar Sony Ericssons kameramobiler som är enkla att trycka av på, ändå med en del finesser.
Jag gillar facebookstatusarna som skärmsläckare. Det finns ju på mindre mobiler med, men här ser man allt tydligare.
Det är fint med den stora skärmen. Lite lyxkänsla.

Den är aningen stor för att ligga bra i handen.
Men det kommer ju en liten X10 mini snart för dem som föredrar en mindre.

Jag har spelat in en video till för att visa mer av hur det ser ut. Några som kommenterat här tycker den verkar seg och laggig, och tydligen har den fått det omdömet i andra tester.
Men mitt testexemplar laggar inte, är inte segt.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Email this to someone

5 kommentarer om “Xperia X10, rolig och snabb

 1. Fint, nu hoppas jag på lite solsken. Undrar om du blev störd av de reflexer från lampor som syns på skärmen. Har du ”klistrat” på skärmskyddet som följer med. Det verkade i alla fall som om det skulle finnas med ett när jag tittat på unboxingfilmer.

 2. Hej Eva.
  När jag tittar på dina filmer ser det ut som om X10:an har lite dålig respons när du sveper med fingrarna på skärmen. Hur känns det i praktiken om du jämnför med din iPhone? Är det bättre eller sämre att zooma med knappar istället för två fingrar?

  1. Svar till Mikael: Om zoom: Det är mer intuitivt med knipzoom, men det går bra med knappar och knackningar också. Det är ju resultatet som räknas, hamnar jag rätt på webben, kan jag läsa enkelt, etc. X10 funkar jättebra, den har ju en inzoomning som förval när man surfar på stora sidor, så man kommer rakt på huvudrubriken.

   Om responsen: X10 har samma typ av respons som HTC Hero, d v s inte lika bra som en iphone, men heller inte trögt som på en mobil där du måste trycka med fingret för att saker ska hända.
   Jag upplever X10 som snabb och smidig.

   Det är väl bäst för dem som funderar på att köpa att gå till en affär och be att få känna och testa.

 3. glömde en grej i ett tidigare inlägg om just sms-skrivandet där testarna tycker att det är trögt vid skrivandet, att den inte reagerar på varje tryck…osv…vad tycker du?

 4. Jag var och kände på X10:an på MediaMarkt igår, kändes lite som allt intressant jag ville testa krävde ett Google-konto. Jag har idag en HTC touch HD och sköter ju kalender, kontakter, kontaktbilder, minnesanteckningar via Outlook vilket jag tycker är jättesmidigt, hur är det X10 erbjuder på detta område jämnfört med Windows mobile och Outlook?

Kommenteringen är stängd.