X10 på Kentkonsert

Testet av Sony Ericssons androidmobil Xperia X10 fortsätter. I går navigerade jag i bil, med Wisepilot, som man får en gratis testversion av med Sony Ericssons mobiler, och med Google maps.

Det fungerade helt problemfritt. X10 är rackarns snabb med att få satellitkontakt och bestämma sin position. Sony Ericsson har lagt in snabbknappar på en hemskärm där du sätter på gps, wifi, bluetooth och ljud.

Här är multitasking en fördel. Wisepilot kunde ligga i bakgrunden och ha koll på fartkameror och annat, medan jag hade andra grejer uppe på skärmen.
Jag har ingen billaddare som passar X10 men det gick att köra några timmar med allt möjligt igång och batteriet hade ändå hälften kvar.

På kvällen var vi på Kentkonserten i Lisebergshallen.
X10 gjorde jobbet lika bra som iphonen brukar. Jag tog foton och skickade direkt till Facebook och Twitter. Jag skrev på båda ställena och filmade lite med.
X10 är bättre som kamera än iphone, inte bara för de fler megapixlarna och de skarpare bilderna utan för att den har en riktig avtryckarknapp.

Jag har lättare för att skriva på min iphone, men tror det är en vanesak. Stavningskontrollen är smartare i Android och med mobilen på tvären får fingrarna bra plats.
Detta inlägg skrivs helt på X10.
Och här får ni några Kentbilder. Någon av dem har behandlats i Photoshop mobile, som nyss kom i ny version för Android.
Även på konserten var det bra med multitasking. Jag hade igång Tweetcaster, Facebook, Photoshop mobile och kameran samtidigt och växlade snabbt program genom att hålla nere hemknappen, då visas öppna program.

image
image
image
image

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Email this to someone

18 kommentarer om “X10 på Kentkonsert

  1. Ja. Det blir mycket reflexer om jag håller den i solen. Tror inte den är annorlunda än andra med stora skärmar. Om du är i Gbg på måndag och solen skiner då med så kan du komma och kolla på den. Jag har ju ändå inte dina solglasögon.

 1. Tyvärr. Tack i all fall. Kanske Laxå på tisdag men det är en annan historia.
  Jag får snällt vänta och göra egen test när X10 dyker upp i butik. Men jag tror inte att reflexerna är så stort problem. Det som hände mig med Nokia 5800 var att skärmen blev helt svart ihop med mina fotokromatiska glasögon. Det var svårt med pekskärm.. Några sådana problem har jag inte haft med någon mobil varken förr eller senare.

 2. Liten korrigering, hemknappen visar senast startade program. Inte de som rullar i bakgrunden.

  Multitasking är riktigt schysst faktiskt. Jag körde igår 40 mil i bilen med familjen. Jag körde och hade gps igång (inte för att jag behövde det utan mest roligt att testa) och lyssnade samtidigt på ljudbok via mitt stereo-headset. Samtidigt surfade sambon i sätet bredvid via wireless tether (for root). Allt via min HTC magic.

  Måste också säga att jag har blivit positivt överraskad över hastigheten jag fått via magicen. Jag har telenor och har fått 4,2 MBit/s enligt bredbandskollen.se

 3. ”SB skriver:
  20 Mars 2010 kl 18:33
  Liten korrigering, hemknappen visar senast startade program. Inte de som rullar i bakgrunden.”

  Är det du som skrivit artikeln och gör en korrigering eller vill du ha sagt att på din HTC magic så visas endast senast startade program?

  För det är skillnad på ”senast startade program” och ”då visas öppna program.”

  Bra artikelserie Eva, keep ’em coming ;]

  1. SB har rätt i att det är de senast startade som visas, det var slarvigt formulerat av mig. De öppna programmen är ju vanligtvis i praktiken också de senast startade. Det är hursomhelst ett smidigt sätt att växla mellan programmen.

 4. Till Lena:

  Dom har samma operativsystem så det berättar bara lite om vad en androidmobil kan göra.
  Själv satt jag en tågresa och lyssnade på spotify samtidigt som jag spelade spel och surfade. Funkade otroligt bra och det var väldigt få avbrott på musiken trots att jag satt på ett tåg.

  Vad gäller multitasking så håller inte android igång programmen om den inte måste för att dom ska kolla någonting utan sparar dom i en såkallad cache så att man ska komma tillbaka där man var. Dom program som behöver vara igång för att fungera håller den igång som spotify, stegräknare, navigering mm. Webläsaren är tex igång så länge den hämtar en sida och blir sedan ”cachad” för att inte ta kraft ifrån andra program.
  Android har även möjligheten att steglöst ändra hastigheten på processorn efter behov för att spara ström och kan därför trots allt hålla väldigt länge utan att ta slut. Det finns naturligtvis en baksida med detta och det kan man märka om man väcker den, låser upp den snabbt och tex växlar skrivbordssida inom några sekunder så kan den lagga till lite för att den har ännu inte hunnit varva upp processorn från standbyläge.

  Detta är så jag har förstått att android arbetar och någon får rätta mig om det är något som jag fått om bakfoten.

 5. Fullt medveten om operativsystemet. Intressant med Davids kommentar. Har funderat just över hur mycket ström det går åt. Vad jag förstår furngerar Spotify så att den hämtar ner en musik som man sedan har tillgång till ett antal dagar. Själv är jag beroende av Storytel och väntar nu på att deras app till Android ska vara klar. Har inte kollat på några dagar.
  Sammanfattningen blir att det kommer att fungera fint med Storytel och lite annat på gång i min snart inköpta Android och troligen X10.

  1. Om Spotify: om du har premiumtjänsten kan du använda mobilappen. Den finns för många mobiler nu. Då har du dels tillgång till alla låtar i realtid, inte bara dina spellistor, utan hela Spotifys utbud. Dessutom kan du lagra en massa låtar i mobilen (och datorn) och använda utan nätkoppling.
   Det går att köpa det för en månad bara. Det är absolut värt den hundralapp det kostar att kunna höra vad man vill när man vill.

 6. Eva!!! Nu har jag löst skärmgåtan!!! Nokian som var omöjlig för mig har LCD skärm! W 995 har TFT och så även X10. Jag behöver inte fundera mer. Det kommer att fungera utmärkt. Dessutom förstår jag det som om TFT drar mindre ström än åtminstone OLED.
  Hur lång drifttid har du fått jämfört med de två andra du ”använder/testar”?
  Jag ska absolut ha premiumversionen sedan. Just nu använder jag reklamvarianten och är nöjd. Utbudet är ju helt fantastiskt. Ska bli skönt att slippa vara lagbrytare. Jag betalar gärna ett vettigt pris för en bra tjänst.

  1. Lena: batteritiden är som hos iPhone tycker jag. Använder du den intensivt med mycket grejer på måste du ladda under dagen. Men normalt har man ju inte tid att leka med mobilen hela dagen.

 7. Jag undar om ni vet om walk mate fungerar i x10, eller finns det något annat stegräknar program som funkar?

  1. Det finns flera stegräknare i androidbutiken. En som verkar väldigt bra och är snygg heter Cardio trainer. Den har fler funktioner än att räkna steg. Kan spara rutten du gått om du är ute. Sen finns en som heter Pedometer och bara räknar steg. Inte så snygg, men gör jobbet i bakgrunden om du bara vill räkna steg i vardagen.

 8. Eva, hur ofta behöver du ladda x10:an?
  Jag vet att du testar telefonen ganska mycket så det kanske inte är en rättvis uppgift vi får för oss vardagsanvändare men det skulle uppskattas iaf.

  Mvh
  Gnagarn

 9. Ursäkta mitt tidgare inlägg. Hittade mitt svar lite högre upp.

  Mvh
  Gnagarn

Kommenteringen är stängd.