Gratis virusskydd från Microsoft

security

Nu finns Microsofts virusskydd, Security Essentials, att ladda ner även för svenskar. När det först presenterades möttes de flesta av ett meddelande att det ännu inte fanns för oss. Nu går det bra att hämta. Det är fortfarande engelsk text i programmet, men det ska komma i svensk översättning till sommaren.

Security Essentials ser ut och uppför sig som virusskydd brukar. Jag skulle inte tveka att sätta in det här i stället för ett betalprogram i hemmadatorn. Har du redan ett annat gratisprogram ska du ändå titta på det här. Det är snyggt och funkar bra.

(Jag lyckades ladda ner det till en gammal pc och har testat det där hela hösten. Jag är mycket nöjd).

Det går att hämta detta utan att avinstallera ditt nuvarande skydd om du vill kolla på det. Du kan ju stänga av det andra virusskyddet tillfälligt utan att ta bort det.

Du hittar nedladdningslänk här.

Där finns också mer info. Jag kan inte svara på frågor om installationen eller andra supportfrågor.

Tweet about this on Twitter0Share on FacebookEmail this to someone

10 kommentarer om “Gratis virusskydd från Microsoft

  1. Risken är ju att det, som allt Microsoft släpper från sig, blir en utmaning för alla ”hackare” att knäcka. Alltså snarare en honungsburk än skydd.
    Det finns många bra gratisalternativ (Avast!, AVG Free med flera) som kanske inte utgör samma spännande måltavla.

  2. Har kört sequirity essentesials sedan den kom för USA. Det fungerar bra lastar inte ner datorn mer än nödvändigt. Med tanke på att MS-miljön är populär för hackare, tror jag att MS kommer att lägga ner mycket arbete för att inte misslyckas med denna produkt

  3. grattis – Microsoft – Virusskydd
    Allt detta i samma mening?
    Lågom roligt aprilskämt!

  4. Virusskydd under MS-Windows – det är väl bara att avinstallera IE och Outlook?

  5. Antag att Microsoft tillverkade bilar. Dessa skulle då sakna garanti sedan Microsoft började i branschen för 30 år sedan. Nu erbjuder man en favorit i repris (antivirus var en del av MS-DOS 6): En gratis rostskyddsbehandling. En rostskyddsbehandling som räcker i värsta fall 1 vecka. För sedan måste rostskyddsbehandlingen göras om (uppdateras på MS-språk). Jag skriver det här på dator med Exton Mandriva 2009.1 operativsystem. Och jag uppdaterar inte. If it ain’t broken, don’t fix it.

  6. Till Janne:
    Lite löjlig kommentar med mycket fördommar och lite fakta…
    Har använt både vista och senare win7 i sen vista kom nu utan något virusskydd. Har däremot scannat den en gång i halvåret mest för att konstatera att scannern visar 0 virus/trojaner/malware.
    Windows har blivit otroligt säkert på senare år och varenda rapport om säkerhetsproblem, virus mm handlar uteslutande om produkter som är nära 10år gamla men fortfarande används. Finns idag inget rapporterat virus till vista eller win7 vilket med tanke på det tryck som dessa operativsystem utsätts för är ganska imponerande.
    Kör numer även jag med windows essentials och har gjort det ett tag eftersom det är ett krav från våra kunder att vi använder virusskydd på alla datorer även om det enligt mig är fullständigt onödigt om du inte laddar ner saker ifrån ”Pirate Bay” och liknande sajter som är fulla av malware och sedan installerar dom och trycker ja 2ggr…

  7. Till rostarn:
    Kanppast. Det finns i nuläget fler virus till MacOS än till microsofts senaste operaivsystem (Vista,Win7) Dessutom har ju MacOS konstaterats väldigt enkelt (förhållandevis) att hacka och det bevisades på en tävling för ine så länge sedan med ett antal datorer med olika operativsystem och då tog det 2minuter att hacka MacOS X och det var det som var enklast och snabbast att komma in i.

    Men det är ju inte så konstigt eftersom användarbasen har varit så liten så att det har inte gett någon uppmärksamhet att ge sig på mac samt att Apple tystar ner alla virus och säkerhetsuppdateringar.
    Microsoft är ju väldigt ärliga och skriver vad dom gör när dom uppdaterar och varför som att dom tex haft något säkerhetshål någonstans. Apple skriver vad jag vet aldrig sånt men är enligt en undersökning som har gjorts sedan 2006 det operativsystem som har haft flest allvarliga säkerhetsuppdateringar av alla.

    Källor:
    http://www.youtube.com/watch?v=no11eIx0x6w

    http://www.reuters.com/article/idUS88322340020100330

    Som sagt detta är ju inget man hör så ofta och macanvändare verkar leva i en drömvärld att mac os är ointagligt när det snarare är så att just nu är det det mest osäkra operativsystemet att använda. Men chansen att drabbas är som med windows nu otroligt liten…

Kommenteringen är stängd.