Det finns en app för det

Det gick inte att skicka bilder, filmer och låtar med bluetooth från den lilla androidmobilen X10 mini. Funktionen finns tydligen inte inbyggd i Android. Men lösningen finns på Android market. Gratisappen Bluetooth file transfer gör det möjligt att utbyta filer med en annan bluetooth-enhet. Det funkar helt problemfritt, blir som på vilken vanlig mobil som helst. Valet att sända med bluetooth dyker upp bland andra sändalternativ.

Jag testade att ta en videosnutt.Med den vanliga sändknappen i albumet gick det  inte att ladda upp till Youtube via mobilnätet. Man måste vänta tills man kommer till ett wifinät. Filen var bara 8 MB. Det känns ju lite konstigt att man kan titta på strömmande video men inte ladda upp några sekunders film i mobilnätet. Det är förstås bra att det inte går om man betalar för datatrafiken. Men även om man gör det kan det vara viktigt att skicka en film direkt från en plats. Man borde kunna välja. Jag hittade inget sätt att ställa in det. Men det fanns en app för det också. Jag använde tjänsten Pixelpipe, där det går att ställa in flera konton att skicka bilder och filmer till. Där går också att ställa in om man vill bli varnad ifall det skickas via mobilnätet.

Här är en videosnutt upplagd på youtube. Det är väl som med stillbilderna, helt okej för att vara en mobil.

Tweet about this on Twitter0Share on FacebookEmail this to someone

2 kommentarer om “Det finns en app för det

  1. bluetooth är visst inbakat i android, även om sony ericsson kanske valt bort det. jag har en htc nexus one, och bluetooth funkar kanon.

    1. Ja bluetooth finns naturligtvis. Men just filöverföring finns inte med som standard i Androidmobiler, i alla fall inte med systemversioner upp till 1.6. Har du det på Nexus One är det något som kommer med system 2.1 då. Som X10 får i höst. Men appen jag installerade funkar helt utan trassel. Inget problem alltså.

Kommenteringen är stängd.