Gratis kustväder

Har du iphone och semestrar i båt är Sjöräddningssällskapets app Kustväder en bra nyhet. Den kostar inget men ger detaljerna du vill veta till sjöss.

Det finns en möjlighet att skänka pengar till Sjöräddningssällskapet och det tycker jag du ska göra om du använder appen och gillar den.

Kustväder ger information i lättläst grafik, med fokus på vattnet. Här finns till exempel vattnets temperatur och strömriktning. Informationen kommer från norska yr.no

Det går att se prognosen i foton också, du ser en bild av himmel och hav som stämmer med prognosen.

Jag är ingen seglare men tycker det verkar lätt att tolka.

Det finns en annan app som heter Kustvädret som har mer traditionell väderinformation från SMHI med prognoser i text. Den kostar 7 kr per månad. Kanske vill en seriös seglare ha båda.

Tillägg: Går det bra med iphoneappen vill vi göra en för android också, säger Sjöräddningssällskapet på sin sajt.

Vill du se prognoser för havet i datorn surfar du till yr.no och klickar på Hav og Kust i vänsterkanten. Där får du motsvarande information i lättläst grafik.

Tweet about this on Twitter2Share on FacebookEmail this to someone

7 kommentarer om “Gratis kustväder

    1. Svar till Bengt: På yr.no klickar du på Kust og Hav i kanten för att få fram motsvarande. Det kommer upp en karta du klickar i för att se ett ”Marinogram” med info.

  1. Varför hänvisa till en sida i Norge?! Vi bor ju i Sverige och det passar väl bättre att klicka på ”Kust och hav” på SMHI´s hemsida? Rätt språk och allt, finfint seddu!! Är det någon ny trend att använda yr.no eller vad är det frågan om?

    1. Svar till Bris: För att informationen i Sjöräddningssällskapets app kommer från yr.no. Den är mycket bättre presenterad än SMHI:s motsvarighet dessutom.

Kommenteringen är stängd.