Facebook i klockan

liveview

En klocka eller knapp där du ser vem som ringer, ser vad kompisen skrivit på Facebook och kan tysta ett inkommande samtal.

Sony Ericssons Liveview hade kunnat vara jättekul.

Liveview är en liten fyrkantig pryl som kan fästas på ett armband och funka som klocka eller sättas i kläderna eller på en väska eller ett block.

Att ha den som klocka går bort direkt för mig. Det blir för klumpigt och fult. Det finns en annan modell som är en riktig klocka, med information i en liten rad, men den verkar gjord för herrar, ganska stor.
Problemet med Liveview är att den är krångligare än mobilen den kommunicerar med. Det går inte att peka direkt på skärmen, du styr genom att röra vid de fyra sidorna och trycka på de två fysiska knapparna som sticker upp på varsin sida. De knapparna är lika stora. Den ena stänger av prylen, den andra bekräftar val, eller sätter på musikspelaren om du trycker lite för länge. Man måste titta på dem för att se vilken som är vilken.
Tanken med Liveview är att jag ska slippa ta upp mobilen. Men mobilen, (som är en android, Live­view funkar med flera modeller än Sony Ericssons) är mycket enklare att sköta och titta på än Liveview.
Och mobilen måste vara med, den är kopplad till Live­view med bluetooth.
Nej, Live­view är inte tillräckligt bra för att jag ska vilja ha ännu en pryl att ladda. Men som leksak för pojkar med breda handleder som vill kolla facebook fast det är mobilförbud kan den säkert vara kul.

fyrar_2

TEST: SONY ERICSSON LIVEVIEW
Bluetoothansluten miniskärm med klocka, som kommunicerar med en androidmobil. Det går att installera appar som ger den olika funktioner.

PRIS: 550 kronor
PLUS: Diskretare än en mobil om du vill se vem som ringer, läsa sms med mera vid middagar eller möten.
MINUS: Känns jobbig att styra när man är van vid pekskärm.

Tweet about this on Twitter1Share on FacebookEmail this to someone

2 kommentarer om “Facebook i klockan

  1. Varför kommer den här testet först nu här på webben? Det är väl ett par veckor sen den publicerades i papperstidningen?

    1. Svar till Dan: Det var en läsare som frågade efter det. De flesta papperstexterna kommer aldrig ut här. Men tester kan ju ha ett längre liv och vara intressanta så länge prylen säljs.

Kommenteringen är stängd.