Pinna från paddan

Ser du något du gillar när du surfar med din ipad, tryck på Pin it så skickas det till din pinboard.

Pinterest är en ny social tjänst som växer så det knakar. Jag har skrivit om den i tidningen, har du inte koll på vad det är så titta på pinterest.com.

Du lägger upp bilder på saker du ser som du gillar och vill dela med dig av. Det kan vara egna foton, men också något du hittar på webben. Bilderna som läggs upp behåller länkarna till sin ursprungsplats, så för dem som får sina grejer pinnade kan det ge trafik till den egna sajten. Det är en sajt, du når den från webbläsaren, och från iphone i en app. Det ska komma en för android också. För ipad finns ingen officiell app, men flera olika från andra utvecklare. Den jag tycker är bäst, Pinboard for Pinterest, är gratis och låter dig göra på flera sätt. Surfa runt i Pinterest från appen, lägga till bilder från en webbadress, eller direkt från Safari. Det senare bygger på att du gör en bokmarklet, ett bokmärke som utför en uppgift, till Safari. Det finns tydliga instruktioner i appen. Följer du dem och lägger ditt bokmärke i Bokmärkesraden ser det ut så här: 20120307-170702.jpg

Längst uppe till vänster ser du Pin it-bokmärket. När du tryckt där får du välja vilken bild du vill skicka till Pinterest, och sen får du välja vilken av dina Pinboards du vill lägga den på.

20120307-165918.jpg

Vill du lägga upp bilder och filmer som du har i en ipad eller iphone använder du den officiella Pinterest-appen. Den går ju att använda på ipad även om den är gjord för mobilen.

Jag får många frågor om Pinterest nu, så kanske håller det på att slå igenom i Sverige. Bästa sättet att lära sig vad det är är att gå med och prova det. Jag tycker det känns som att Pinterest tillfredsställer samma behov som magasin och damtidningar. Fina saker och praktiska tips, lite lättsamt och inspirerande.

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0Email this to someone