Gratis kärlek och spänning

Ge bort det gratis så ökar försäljningen. Det låter snurrigt men nu har jag sett två färska exempel. Dels är det TechCrunch som berättar om ett skivbolag som ökade försäljningen på Itunes när de lade ut sin musik på Spotify.

Dels The Indie Book Collective där författarna har hittat ett sätt att få sina böcker att klättra på listorna på amazon.com. De ger bort e-böcker gratis under tre dagar nu, 7-9 maj. Går det lika bra som förra gången kommer försäljningen att öka. För fem gratisnedladdningar säljer de en ungefär. Vilket för små författare utan stora förlag i ryggen är ett billigt sätt att marknadsföra sig.

Om böckerna är bra kommer några att köpa flera av samma författare sen, och när många laddar ned gratis verkar böckerna populärare och chansen att fler ska upptäcka dem ökar.

Jag laddade ned en kärleksroman som enligt presentationen ska vara kul för hundägare.

20120507-172552.jpg

 

Böckerna du köper eller hämtar gratis på amazon.com kan du läsa i Kindles app för plattor och mobiler, eller i webbläsaren på datorn.

Det går att genomföra hela köpet utan dator, direkt från platta eller mobil. Att det inte går att handla direkt i apparna för ipad och iphone beror på Apples regler, de vill ha trettio procent av priset på det som säljs inifrån appar, och det tycker bokförlagen är för mycket. För att hämta en bok på Amazon.com måste du först ha ett konto där. Sen väljer du hur boken ska levereras, jag valde att den skulle läsas på iPad. Jag får då valet att öppna ipadappen, och när jag synkar appen finns alla böcker jag köpt tillgängliga där.
Jag kan också läsa dem på andra prylar.

Kindle använder inte ePub-formatet, därför kan inte böckerna öppnas i andra läsprogram än Amazons egna.

Även om du inte blir intresserad av någon av gratisböckeckerna, det verkar vara kiosklitteratur, mycket kärlek och zombies, så kan du ta chansen att testa Kindleappen med en gratisbok. Har man satt upp ett konto och vet hur det går till går det snabbt att köpa en bok när behovet uppstår. Men det finns inga svenska böcker där.

20120507-175621.jpg

Tweet about this on Twitter1Share on Facebook0Email this to someone