GP tar avstånd från bojkott av DN

Helt obefogat sprids ett rykte på nätet att GP skulle medverka i en kampanj mot Dagens Nyheter och en av tidningens medarbetare.
Bakgrunden är ett blogginlägg av skribenten Marika Formgren, där hon uppmanar till ”krig” mot Dagens Nyheter. Till följd av detta har flera medarbetare på DN och tidningens chefredaktör Peter Wolodarski utsatts för mycket obehagliga hot.
I sammanhang har det helt felaktigt påståtts att Marika Formgren är en medarbetare på Göteborgs-Posten. Det har till och med påståtts att GP skulle vara en del av kampanjen.
Med anledning av detta vill jag klargöra att GP inte har något samröre med Marika Formgren. Däremot var Marika Formgren en av flera externa skribenter som i somras fick skriva EN gästkrönika vardera på GP:s ledarsida. Det betyder inte att GP:s ledarredaktion delar Formgrens åsikter eller att GP kan ta ansvar för vad Formgren skriver på sin privata blogg eller på andra sajter.
Att GP skulle stödja eller vara en del av en kampanj mot Dagens Nyheter eller någon av DN:s medarbetare är helt befängt. Tvärtom tar jag fullständigt avstånd från den sortens uppmaningar och aktiviteter.