Upptäck förändringarna i papperstidningen

Den här hösten slår vi ett extra slag för att göra innehållet i GP:s papperstidning ännu bättre.
Jag hoppas att ni redan har upptäckt några av förändringarna. De närmaste veckorna kommer vi att lansera en rad nya inslag i tidningen.
En viktig satsning som många efterfrågat är att vi nu stärker GP:s näringslivsbevakning. Lördagen den 17 oktober blir startdatum för våra nya lördagsporträtt. Hampus Dorian kommer varje vecka porträttera näringslivets tunga namn. Först ut blir en spännande Göteborgsprofil.
Vi har precis engagerat två välrenommerade ekonomikolumnister som ska skriva varje fredag med start den 30 oktober. De kommer att analysera och kommentera såväl makro- som företags- och börsekonomi.
Vi ser också fram emot årsskiftet då våra två nya näringslivsreportrar börjar. Ida Johansson, kommer närmast från jobbet som nyhetschef på Nerikes Allehanda där hon tidigare varit redaktör för NA:s näringslivsbilaga. Martin Holmberg, tidigare reporter, redaktör och chef för GP:s ekonomi- och politikredaktion gör come-back efter sex år. Martin tar med sig värdefulla kontakter från det senaste året som redaktör för sajten Affärer i Väst.
Journalistikens uppgift är att berätta vad som sker och försöka förklara varför. I papperstidningen lägger vi särskild vikt vid fördjupning, sammanhang och perspektiv. Vi vill inte bara berätta att något hänt, utan också förklara bakgrund och orsakssammanhang. En viktig journalistisk uppgift är att granska makthavare, myndigheter, företag och organisationer. Därför har vi rekryterat två nya reportrar med stor erfarenhet av just granskande journalistik. Michael Verdicchio har precis börjat.
Michael kommer närmast från SVT, där han förra året vann en guldspade för en granskning av hemtjänstföretaget Care Together. I början av november kan ni se fram emot en granskning av Michael i Göteborgs-Posten.
Viktigast i en tidning är förstås innehållet, men den här hösten har vi också ägnat GP:s form och layout en del uppmärksamhet. För att ge tidningens innehåll full rättvisa och verkligen lyfta fram tidningens unika innehåll – lokala nyheter, granskningar, och profiler – lanserar vi om ett par veckor omgjorda förstasidor som vi hoppas att ni kommer att uppleva som renare, tydligare och mer lättavlästa.