Stort tack för allt stöd den gångna veckan!

Stor tack för all respons! För all förståelse, alla uppmuntrande tillrop och alla sympatiyttringar.

Det har varit en omtumlande vecka. Måndagens besked att GP:s moderbolag Stampen ansökt om företagsrekonstruktion har fått stor uppmärksamhet. Det är inte GP som är Stampens problem, ändå får beslutet stora konsekvenser för tidningen och för våra samarbetspartners, frilansare och leverantörer. Det känns tungt att många som är så viktiga för oss nu kommer i kläm och drabbas av osäkerhet kring hur mycket och när man får betalt.

Mitt i allt detta finns också kämpaglöd och mycket jäklar anamma. Vi ska fortsätta att ge GP:s läsare engagerande och angelägen journalistik. Den föresatsen har vuxit sig allt starkare under veckan.

När jag cyklade till jobbet i tisdags var det flera som hejade lite extra. I mejlkorgen väntade hälsningar som gjorde mig varm inombords:

”Heja er, och grattis till en fantastisk tidning.”

”Vi gillar er skarpt. Lycka till med fortsättningen.”

”Vi hoppas kunna läsa GP många år framöver.”

Vi har fått många bevis på vad GP betyder för göteborgarna. En äldre dam ringde för att berätta att hon varit så orolig för tidningen att hon inte kunnat sova. Om inte tidningen kommer framöver, lägger jag mig ner och dör, summerade hon sin störda nattsömn.

Under veckan har GP också fått många nya prenumeranter. Människor som bestämt sig för att teckna helårsabonnemang för att de tycker att tidningens röst behövs. En läsare ville teckna tre nya prenumerationer för att ge bort till vänner och bekanta. Allt i syfte att stötta GP.

Våra annonssäljare har slutit avtal om flera större kampanjer, både i GP och i våra systertidningar. Stora viktiga kunder har spontant hört av sig med hurrarop och tumme upp för fortsatt samarbete.

– Det finns en urstark tro på det vi gör. Relationerna med våra kunder visar sig vara ännu starkare än vad jag tidigare hade förstått, konstaterar Linda Forsberg, försäljningsdirektör och ansvarig för all annonsförsäljning inom Stampen Local Media.

Så många som vill GP väl, medarbetare, kunder, leverantörer och läsare.

Stort tack för det!

Kommentarer om “Stort tack för allt stöd den gångna veckan!

  1. Visst har GP och de andra västkusttidningarna en framtid. En del av dessa går tydligen nu med vinst men tyngs av nuvarande ägares ordnade skulder. Ett första steg att ge tidningarna en framtid, måste vara att befria dessa från Peter Hjörnes och hans familjs inflytande i framtiden. Om familjen Hjörne inte frivilligt vill lämna ifrån sig alla aktierna till en ny ägare, så är det bäst att bankerna ser till att alla 16 bolagen snarast sätts i konkurs.

Kommenteringen är stängd.