Nyhetsarbetet allt viktigare

Ett öppet samhälle och en fungerande demokrati förutsätter kvalitetsjournalistik som bidrar till att människor fritt och självständigt kan ta ställning i samhällsfrågor. Här har GP en viktig roll att spela.

Stort tack för det gångna året! Tack för all förståelse och alla uppmuntrande tillrop som vi på GP fått sedan Stampen i slutet av maj ansökte om bolagsrekonstruktion. Läsare, leverantörer, samarbetspartners och kolleger har visat att man tror på GP och att tidningens röst och journalistik är viktig för Göteborg och Västsverige. För oss har det varit en viktig sporre i vårt dagliga arbete.

2016 har också varit ett år med stort fokus på medias betydelse, roll och framtid. Vi har firat 250 år med tryckfrihet samtidigt som branschens utmaningar uppmärksammats inte minst i samband med Medieutredningens slutbetänkande. Att ett öppet samhälle och en fungerande demokrati förutsätter kvalitetsjournalistik som bidrar till att människor fritt och självständigt kan ta ställning i samhällsfrågor, kan inte upprepas för många gånger. Här har GP en viktig roll att spela. Vi fortsätter att rapportera, granska och driva opinion i frågor som är viktiga för Göteborg och Västsverige.

Julen står för dörren, men GP tar inte helgledigt. Vi jobbar varje dag för att leverera färska nyheter. Den 25:e och 26:e kommer ingen papperstidning, men du kan läsa senaste nytt på gp.se, och i eGP väntar reportage och en massa pyssel och knåp. På juldagen bör du inte missa Djungeltrummans läsvärda berättelser om unga som drabbats av cancer, och på annandagen väntar en bilaga där du inte bara kan läsa om julens bästa sånger, utan också lyssna på dem.

I mellandagarna inleder vi en artikelserie signerad Arne Larsson om bostadssituationen i Göteborg. Hur byggplanerna ser ut, var nya bostäder kommer att byggas och varför det går så långsamt samtidigt som trångboddheten är stor framförallt i Angered och Biskopsgården.

Inför nyårshelgen har konsumentredaktionen testat de vackraste fyrverkerierna och det godaste alkoholfria bubblet, och lagom till årsskiftet reder vi ut vad politikerna i Göteborg vill åstadkomma 2017.

Nu går vi långsamt mot ljusare tider. I onsdags klockan 11.44 vände det, och redan i morgon har vi vunnit en minuts dagsljus. Hoppas att vi ses på andra sidan årsskiftet. Vi jobbar vidare för att kunna erbjuda en ännu bättre tidning – oavsett om du läser GP i pappret eller digitalt.

God jul och gott nytt år!