Årets nyårslöfte: Vi fortsätter att vässa GP

Så här i början av året är det mycket som sätts på prov. Den nya årsdateringen 2017 känns fortfarande ovan, och nyårslöftena som var så enkla att uttala för en vecka sedan ska nu plötsligt infrias.

För GP:s del handlar löftena om att fortsätta utveckla tidningens innehåll, om att ha örat mot marken och tillföra det som GP:s läsare och publik efterfrågar allra mest.

Mer och utförligare näringslivsbevakning har länge efterfrågats av GP:s läsare. För ett år sedan anställde vi därför Ida Johansson som tillsammans med Marie Kennedy har fokus på att bevaka näringslivet i Göteborg och Västsverige, och vi städslade de bägge ekonomikrönikörerna Per Lindvall och Torbjörn Isacsson som skriver för GP varje vecka.

Vi fortsätter nu med en utökad ekonomibilaga. Söndagsbilagan GP Ekonomi byter namn till Ekonomi & Karriär som kommer att tryckas på rosa papper. I premiärnumret nu på söndag tar vi bland annat tempen på arkitektbranschen där två av tre byråer vill nyanställa men har svårt att hitta rätt kompetens, vi träffar Ursula Oritz som när hon fick barn startade en sajt som samlar familjevänliga aktiviteter och vi bjuder på experternas bästa råd för privatekonomin 2017.

Vi snickrar också på en omgörning av Bostadsbilagan. Måndagen den 6 februari är det dags för ny form, nytt format och finare papper. Basen blir även framöver reportage från spännande bostäder i Göteborgsområdet, men vi tillför också nytt innehåll med speciellt fokus på inredning. I premiärnumret får vi möta paret som flyttat in i en kyrka. Vad sägs om att ha köket vid altaret och sovrummet på orgelläktaren? Det blev verklighet för Johan Johansson och Anna Schlosser.

Men än är det långt till 6 februari. Bostad är tillbaka efter helguppehållet redan nu på måndag då vi gör ett nedslag på Klädesholmen och veckan därefter besöker vi en ombyggd skola i Alingsås.

Samtidigt släpper GP inte det viktiga nyhetsarbetet. Vi fortsätter att rapportera om vad som händer i Göteborg och världen. Snart är Britt-Marie Mattsson återigen på väg till USA för att bevaka installationen av president Donald Trump. Den 27 januari drar Filmfestivalen igång i Göteborg och den 3 februari är det dags för Melodifestivalens första deltävling – också här i Göteborg.

I sportens värld väntar en spännande skidsäsong. Inte minst när VM i i finska Lahtis drar igång den 22 februari med GP:s Eric Hilmersson på plats.

God fortsättning!