031-touch i U21-landslaget

IFK Göteborgs burväktare Pontus Dahlberg och Häckens högerback Joel Andersson fanns med i nye U21-förbundskaptenen Roland Nilssons första landslagstrupp som besegrade Cypern komfortabelt i öppningsmatchen av EM-kvalet.

När ”Rolle” i dag tog ut sin andra kvaltrupp, som ska möta Belgien på bortaplan den 4 oktober och Malta på hemmaplan sex dagar senare, får duon förtroendet igen. Andersson gjorde en vass insats mot Cypern som vänsterback och även om hans prestation i allsvenskan mot AIK senast  var allt annat än bra har 20-åringen överlag haft en riktigt stark säsong i klubblaget och chansen till speltid under landslagssamlingen får definitivt bedömas som god.

När det gäller Pontus Dahlberg var han en av få i Blåvitt som kom undan med godkänt betyg från den svaga insatsen borta mot AFC Eskilstuna i måndags. Ynglingen har även han haft en stark säsong – dessutom i ett svagt IFK Göteborg. Och det är inte alls förvånande att Nilsson fortsätter att ge talangen från Älvängens IK chansen som förstekeeper i Blågult.

Även i P18-landslaget kommer det bjudas på lite Göteborgstouch då Häckens Joel Mumbongo och IFK Göteborgs Adil Titi har blivit uttagna. Duon kommer spela EM-kval mot Estland (4 oktober), Moldavien (7 oktober) och Italien (10 oktober). Dessutom är Hisingsklubbens tekniker Daleho Irandust med i det P20-landslag som ska spela dubbla landskamper mot Danmark 4 och 7 oktober.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *