På plats i Spanien – Blåvitt laddar inför 2018

Då var man alltså på plats här nere i Spanien och Murcia där IFK Göteborg har sitt träningsläger. Förra året var det strålande solsken i Dubai.

Nu är det inte lika strålande solsken men vad gör det …

Första blundern på lägret stod undertecknad för. Först hånade jag Bildbyrån-Michael (han med frisyren som aldrig rör på sig) för att han lyckades köpa chips med smak av skinka. Själv lyckades jag köpa chips med smak av musslor … ingen höjdare kan jag säga.

Annars då?
Jo, det mesta här handlar nästan mer om vilka spelare som ska bli klara för klubben snarare än de som redan är här. Jag försökte fiska lite för Mats Gren under torsdagskvällen när jag landade i Spanien.

Hallå Mats, du kommer inte hämta någon på flygplatsen ikväll?
Svaret från sportchefen kom blixtsnabbt.
– Behöver du hämtning eller?

På fredagen är det 10.30 som gäller när Poya Asbaghi leder sitt andra pass här nere på kontinenten. Ett pass där det lär slipas på en del detaljer inför första matchen, den mot Odense på lördagen.

För egen del ser jag mest framemot att spana in de nya spelarna lite närmare. Hur bra är egentligen Starfelt? Affane? Calisir?
Varför är det bara ett träningspass inplanerat per dag?

Desto mer spännande är att se vilka spelare som kliver upp i hierarkin där flera platser nu är lediga. För ett år sedan var det spelare som Mattias Bjärsmyr, Mads Albaek, Thomas Rogne och Sören Rieks som lekte kvadraten med Tobias Hysén. I år är det ett helt nytt gäng som får leka med Glenns pöjk.

För övrigt bjöd jag även på lägrets andra blunder redan under torsdagen. Efter drygt halva resan från flygplatsen i Alicante till hotellet i Murcia insåg BildbyrånMichael att jag hade glömt att sätta på lamporna på bilen … sådant som händer försökte jag förklara.
Återstår att se om det är jag som kör under resten av lägret …

Vad vill ni läsare läsa för kul från lägret? Kommentera här, maila eller leta upp mig på Twitter. Där spenderar jag alldeles för mycket tid …

3 kommentarer om “På plats i Spanien – Blåvitt laddar inför 2018

  1. Antar att du inte körde på natten utan att sätta på lampan på bilen(det borde du märkt). Om du körde på dagen kan du hälsa Bildbyrån–Michael att i Spanien så kör man utan halvljus på dagen..

  2. Skriv gärna en rapport om juniorerna i truppen! Styrkor, svagheter, chans till A-lagspel osv. Det är nog många som inte har någon koll på vad det är för typ av spelare som har kommit upp i truppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *