Ingebrigtsen ser intressant ut – iskall avslutare

Söndag är ju vilodag. Så även för de flesta i Blåvitt som tog det lite lugnare dagen efter matchen mot Odense.

Tobias Hysén och hans lagkamrater som spelade mycket mot danskarna körde gym istället för fotboll. En fotbollsträning som inte innehöll särskilt mycket att skriva hem om.

Förutom att det var första träningspasset för en viss Mikael Ingebrigtsen. En liten norrman som trots att han inte är särskilt lång ändå är ganska bitig. Han har inte slarvat i gymmet den gode Mikael.

Under träningen användes han ute till höger som en av spelarna som ska spela bakom anfallaren i Poya Asbaghis nya spelsystem. En roll som han själv verkar trivas i.
– Det är min favoritposition, förklarade han efter träningen.

LÄS ÄVEN: Här tränar Ingebrigtsen med Blåvitt för första gången

Intryck då? Jo, förutom att träningen annars innehöll ett par sköna utbrott från Pontus Dahlberg så var det just Ingebrigtsen som utmärkte sig. Han förstod ganska omgående hur Poya ville ha honom och vart löpningarna skulle komma. Sen när han väl fick bollen och avslutsläget då blev det i princip mål varje gång. Trots att han mötte ”35-miljonersmannen”.

Även om det är EXTREMT tidigt att ge ett omdöme på en spelare efter en sådan här träning så visade han glimtar som är intressanta. Att han startar på fredag mot kineserna vågar jag garantera.

Annars då? Jo, jag tog ett snack med Amin Affane efter träningen. Ni vet han som sprungit ifrån media tidigare … men Affane verkar ha släppt på garden lite och var öppen med att han inte fått ut allt av sitt spel i AIK.

LÄS ÄVEN: Affane inte nöjd – hoppas få ut mer i Blåvitt

Annars då? Jo, Blåvitt meddelade att de tar in Jack Mcinerney. Amerikansk anfallare som nobbades inför lägret i Dubai förra året. Då mest för att det skulle bli krångligt och lite dyrt att lösa honom från sitt MLS-kontrakt. Nu verkar han mest vara här för att det inte kostar Blåvitt en krona.

Sebastian Larsson till AIK i sommar? Där vet jag att Blåvitt inte kommer att ligga på latsidan utan försöka få Larsson till Göteborg – en värvning som hade höjt laget rejält.

Han med håret då? Jo, han gjorde en fin dag. Fotograferade Ingebrigtsen ur grodperspektiv på första träningen. Ryckte in och fotade norrmannen även för Blåvitt och sedan körde han bil för första gången under lägret. Snudd på fem fyrar på den hårfagres dag faktiskt.

Måndag? Jo, då har Blåvitt en ledig dag och spelarna får göra ”exakt” vad som faller in. Något som lär innebära en hel del pingis, lite padel och en del TV-spel då den här lilla byn lämnar mycket att önska.

Vad jag gör när spelarna är lediga? Jo, jag skriver klart en intervju som ni kommer få läsa under tisdagen. En SINNESSJUKT lång intervju med Poya Asbaghi som pratar om ALLT mellan himmel och jord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *