Den offensiva mittfältsrollen verkar tillhöra Irandust

Viktor Lundberg gjorde sin första allsvenska start för Häcken senast (Dalkurd, 3–0).

Det blev succé – det blev ett mål och två assist.

Trots det ser 27-åringen ut att få flytta bort från den offensiva mittfältspositionen till onsdagens möte med Sirius.

Anledningen? Daleho Irandust är tillbaka från sin avstängning.

När laget tränade under tisdagsförmiddagen nöttes följande elva (4-2-3-1): Abrahamsson – J. Andersson, Wahlström, Lindgren, Arkivuo – Friberg, Berggren – Mohammed, Irandust, Lundberg – Kamara.

Så … varför ser tränaren Andreas Alm ut att byta position på Lundberg?

Svaret känns tudelat:

1. Lundberg är bättre än Irandust i en kantroll
Han är ännu mer mångsidig, ännu mer bekväm med att flytta ut ett hack. Just mångsidigheten var något Häcken tryckte på när Lundberg värvades.
– När Viktor startade säsongen spelade han ute till vänster och gjorde en del mål, konstaterar Alm.
– Han får lite andra löp, kan fånga upp saker på ett annat sätt. Det kan också ge lite mer yta mot vissa motståndare. Det var inte så öppet för honom i första halvlek senast. Jag ser att de målen han var inblandad i senast kan han absolut hitta var han än spelar.

2. Den offensiva mittfältsrollen verkar tillhöra Irandust
När 2017 drog igång var Alexander Farnerud given på den platsen, Irandust var utmanaren. När 2018 drar igång har Farnerud försvunnit och Irandust klivit upp ett hack i rangordningen. Numera är det han som besitter platsen i utgångsläget (han startade där i omgång ett och två), Lundberg är den som slår bakifrån.
– Jag tycker att Viktor är en grym spelare och det är konkurrens mellan oss. Utanför planen är vi vänner, på planen är vi konkurrenter. Det är sådan fotbollen är, säger Irandust.

Om ni saknar Paulinho i elvan så beror det på att han klev av träningen med nackproblem. Han är ett frågetecken inför Sirius-matchen.

Alexander Faltsetas är ju avstängd.

För övrigt: Tuff konkurrens om de offensiva platserna i Häcken just nu, inte bara mellan Daleho Irandust och Viktor Lundberg. På kanterna har Nasiru Mohammed och Paulinho startat tre av tre gånger såhär långt. Karl Bohm (inhopp och mål senast) och Mervan Celik (lovordad av Andreas Alm) flåsar dock dem i nacken.

Dessutom: Alhassan Kamara vs. Moestafa El Kabir. Den förstnämnde, som uppges ha växlat upp sedan El Kabirs ankomst, spräckte målnollan senast och lär starta igen. El Kabirs form blir dock bättre och bättre …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *