Vågar Alvbåge välja Blåvitt igen?

Det snackas lite på twitter om John Alvbåge just nu. Blåvitt har nämligen kallat till presskonferens klockan 16.00 ”med anledning av rekrytering till spelartruppen”.

Helt ärligt, jag vet inte vem det är, men kan säga så här: Det första namnet som dyker upp i min skalle är John Alvbåge, Örebros målvakt.

Och varför då?

Jo, det finns några skäl.

Nummer ett: Blåvitts målvaktsspel har inte varit klockrent i år. Marcus Sandberg fick 17 chanser, Erik Dahlin har stått de efterföljande elva. Här hängs inga målvakter, utan konstateras bara att målvakten är en viktig del av försvarsspelet. Efter Bengt Andersson och Kim Christensen står Blåvitt utan given förstemålvakt, trots Dahlins fina statistik.

Det är de de nu söker – och har funnit i Örebro?

Har själv följt Alvbåges karriär på avstånd och hade som mest kontakt med honom i samband med övergången från Örebro 2005.

Blåvitts dåvarande klubbdirektör Mats Persson, som kände John från deras gemensamma tid i Frölunda, kämpade stenhårt med att värva Torslandaprodukten.

Väl här gick allt åt skogen.

Eller rättare sagt, Bengt Andersson var för bra och fick all speltid.

Ett annat skäl är att Alvbåge är göteborgare i själen.

Lite som Tobias Hysén (som ju spelade länge i Häcken och Djurgården innan han blev fansens favorit): Du vill gärna få chansen och prestera i din egen stad innan karriären är över.

Ett tredje skäl är att John Alvbåge är en förstemålvakt. Beprövad. Stabil. Erfaren. Och med många år kvar på toppen. Det är en långsiktig lösning i en viktig fråga.

Har Blåvitt råd att säga nej?

Svar 16.00 alltså.

2 kommentarer om “Vågar Alvbåge välja Blåvitt igen?

  1. Bra tankar. Tror som du, nu måste målvakten leverera. Och ja, Alvbåge är stabilare än Dahlin. Tycker jag.

  2. Alvbåge i all ära. Men jag tycker allt att Dahlin har gjort det tillräckligt bra för att få fortsätta. Men kanske vågar man inte ge honom samma chans som man gav Sandberg. Sandberg gjorde det också bra när han tog över efter dansken, men när han fick börja säsongen gick det åt pipan. Blåvitt vill inte få ett liknande senario nästa säsong. Men frågan är om Alvbåge är bättre än Dahlin? Kan bli en favorit i repris. Alvbåge blir andra målis igen.

    //Daniel

Kommenteringen är stängd.