Mitt sämsta tv-inslag hittills – sorry, Dime!

Det är sex dagar kvar till derbyt. Jag tog mitt pick och pack och drog bort till Ullevi. Man vill såklart spela roll. Jag tar rollen som derbyhajpare. Fast det går trögt. Har snackat derby med spelare i både Gais och IFK och jag får tvinga ur dem citat i stil med ”det är ju lite av årets match” och ”det är alltid lite extra extra att möta Blåvitt/Gais”. Men jag tänker inte ge mig. Bjussar här på ett rörligt videosnack (med uuusel ljudkvalitet)med Dime Jankulovski. Han gör tvärtom och försöker se derbyt som en vanlig match. Annars pratade vi mest om förmiddagens träning på Ullevi. ”Inte acceptabelt”, dundrade Dime och jag höll med.

Vi talade om nivån, energin, kvaliteten och koncentrationen. Han som den yrkesman han är, jag som den betraktare jag var.
Min analys: Lite väl lojt. Tyst som på en ungdomsträning. Upptäckte genomgående svag kvalitet på inläggen. Många ”alibispelare”. Det vill säga, de var där, men ändå inte.
Dimes analys: Inte okej. Måste bli bättre på torsdag.

Inför sista tvåmålsspelet dundrade Dimes röst över den ödsliga betonggrytan. ”Kom igen nu. Dig har jag inte hört på hela träningen. Och du måste ta tag i det nu”.

Jag nämner inga namn här. Det är inte det som är grejen.

Lars Göhtfelt, fystränare och ensam ansvarig för dagens pass eftersom Alexander Axén och Kjell Pettersson är i Stockholm på konferens + EM-kval, förklarar och reder ut: Det kördes två pass på måndagen = viss trötthet.

Köper det – och gillar Dimes attityd. Vinn på träning – och vinn på match. En mycket fin ingrediens i ett segerrecept.

Snackade också både med Jonathan Berg, som var med på träningen, och sportchef Mats Persson, på telefon eftersom han också är i Stockholm, om JB:s eventuella framtid i Gais.

Så här är det: JB är klubblös och söker arbetsgivare i Skandinavien, Gais låter honom träna med klubben – that’s it.

Läser också på utmärkta 1894.se att biljetterna går som smör.

Över 13000 hittills.

Avslutningsvis en lägesrapport: Johan Pettersson och Joakim Edström ådrog sig lättare skador på träningen, där Fredrik Lundgren och Jonas Lundén saknades. Båda är tillbaka i lagträning på torsdag (onsdag ledigt). Mervan Celik är med U21.