Tar hjälp av Tre Kronors förbundskapten

Träffade Pär MårtsFrölundas träning. Var tvungen att ta upp några saker med honom. För Tre Kronors förbundskapten har hockeyöga. Det har inte jag. Så …

Jämför Frölunda i år med i fjol!

– Nånting har hänt. Det är tydligt. Och framgång föder framgång, som när du får till en bra vinkling på en text. Då är det lättare nästa gång. De spelar med ett större lugn, både med och utan puck. Och släpper du bara in 1-2 mål per match blir allting också mycket enklare. Se på Färjestad. För dem är det tvärtom just nu.

Pär Mårts är på studiebesök hos Frölunda. Idag och i går. Han pratade med ”Kenta” Johansson i morse, snackade med utvecklingschef Christer Kellgren under träningen i Scandinavium.

– Jag visar upp mig. Var i Gävle före Frölunda och skall till Djurgården härnäst. Sedan har jag betat av åtta klubbar.

18-24 oktober bär det av till Nordamerika. Fem intensiva matchdagar med scouting och kontaktskapande. Det är så Mårts vill jobba. 31 oktober presenteras landslagstruppen till landslagsturneringen Karjala Tournament i Finland. Då får hockeyjournalisterna ta del av samma informations-dvd om spelidén som landslagsspelarna. Som en fas i utvecklingen. Coolt, tycker jag.

På frågan hur många Frölundaspelare som är aktuella för landslagsspel svarar Mårts snabbt:

– Sju!

– Nej, skojade bara. Men visst finns det ett antal spelare som är aktuella för Tre Kronor i Frölunda.