Här är Frölunda OCKSÅ bäst i Sverige

Jag letar efter intressanta Frölundavinklar. Gillar den här. Inget lag i elitserien är bättre i ”special teams”; boxplay och powerplay sammanslaget.

Kent Johansson delar den uppfattningen och konstataterar snabbt ”Ett fantastiskt resultat.  Och viktigt för oss. Jag hoppas att vi kan bibehålla de fina siffrorna”.

Han riktigt lyser upp när ämnet kommer på tal. Vi talar om det i Scandinaviums innandöme efter onsdagsträningen. Statistik är kvitto. Att använda vid behov.

– Det fina spelet i boxplay ger trygghet, säger ”Kenta”.

Och det är så det känns. Frölunda är en trygg organisation, med ett tryggt lag, trygga spelare och trygg publik.

Siffrorna vi snackar om, och nu blir det procent: Frölunda har mål på 17,07 procent av sina numerära överlägen, sju pp-mål totalt. Frölunda håller undan i 94,87 av alla numerära underlägen – det är bäst i hela serien. Totalpoängen – 111,94 – är också bäst i elitserien. Tvåan Brynäs har 107,88.

Siffror, visst, men viktiga siffror.

– En trygghet. Man känner sig lugn. I fjol stressade vi upp oss när det gick dåligt. Nu litar alla på det vi gör. Vi täcker mycket skott, men kan bli ännu bättre på det, säger Mikael Johansson, forward som spelar boxplay ihop med Nicklas Lasu.

De har varit inne på ett av två insläppta mål i numerärt underläge – men också gjort ett. Samma siffror har det andra forwardsparet som matchas i boxplay, Per-Johan och Anton Axelsson: Ett gjort och ett insläppt.

Jag frågar Mikael ”Mike” Johansson vad skillnaden är jämfört med förra säsongen.

– Taktiskt inte så mycket. Små justeringar. Till skillnad från i fjol har backarna skött sig väldigt bra. Och så har vi två målvakter som tar förstapucken, det är upp till oss andra att ta bort andrapucken. Vi hade inte de backarna i fjol.

–  Jag är ganska klar med vad jag kan och är bäst på, men vill göra poäng och mål också.

I kväll väntar HV71, som efter en trevande start, jobbat sig uppåt i tabellen.

– Skall bli skoj. Alltid roliga att möta. Ett spelande lag, säger Mikael Johansson.

Första nedsläpp 19.00 i Scandinavium i kväll.