Hur tänkte du, Bronsman?

Alltså, jag gillar Peter Bronsman och jag gillar när man siktar högt, men jag gillar inte hans uttalande i dagens GP. Och jag tror mig ha stöd för min åsikt. Vi pratade om det på redaktionen i går morse. Hur skall Göteborg FC fira ett eventuellt guld och hur skall laget hyllas av staden Göteborg, om alla bitar faller på plats? Det vi också sa är att det förmodligen inte är någon idé att ringa till GFC för ”sånt uttalar sig klubbar aldrig om”. Ingen erkänner var en eventuell guldfest skall hållas, heller inte att bord är bokade, man tar inte ordet guldfest i munnen.
Och varför då? Jo, för då flyttas fokus från det enda som betyder något: Matchen. Och det kan räcka med att två procent av den totala prestatationen försvinner för att guldet blir till sand.

Kanske tänker någon nu: Dumma GP som ställer de här frågorna och skriver den här artikeln. Glöm det! Vi gör bara vårt jobb här. Vill också ha sagt att jag verkligen hoppas att Kopparbergs/Göteborg FC får fira på lördag. Vilken resa de har gjort i höst. Riktigt imponerande! Från totalt uträknade till slagläge eller åtminstone en hygglig chans att vinna hela serien. Pratade med Torbjörn Nilsson om hur de laddar fram till matchstart på lördag klockan 14.00. Jag pratade också med Johanna Almgren om hur hennes drömlördag ser ut. Skönt att höra hur fokuserad Johanna är på själva matchen.

Som alla vet är det fördel Ldb Malmö. GFC måste förmodligen dels vinna mot Tyresö samtidigt som Örebro behöver ta poäng mot Malmö. En pikant detalj i detta dramatiska scenario är att systrarna Hammarström i allra högsta grad påverkar var guldet hamnar. Marie i Örebro och Kristin i GFC. Pressade Kristin på detta efter torsdagens förmiddagsträning på Valhalla. Och visst har hon rätt. Örebro har sina morötter.

GP dominerade för övrigt fullständigt på dagens GFC-träning. Tre utsända där Nicklas Elmrin fick kämpa hårdast. Jag tog rollen som kaffepojk och fick hjälp av Roger Larsson på kansliet. Tack för snygg service!

***

Försöker också utreda om och i så fall hur matchen tv-sänds på lördag. Självklart blir Malmös match huvudmatch på TV4 sport.

***

Funderar emellanåt på vad som gör vissa lag så framgångsrika. Som Blåvitt på 80-talet, där Torbjörn Nilsson hade viktig roll, som Barcelona just nu – och på GFC i år. Så här svarar Ingvild Stensland om vad som är Göteborgs styrka.

 ***

Har ni inte koll på höstens övriga GFC-datum får ni dem nu: Cupfinal hemma mot Tyresö lördag 29 oktober 17.00, Champions League borta mot Hjörring 2 november och hemmaretur 10 november 19.00.

***

Jag talar lite emot min egen övertygelse i början av den här texten. Självklart vill vi ha ärliga och öppna svar från alla vi intervjuar. Plus för det, Peter!