Jag ställer mig längst fram i Frederiks hyllningskör

Vad säger ni? Dags att starta en hyllningskör för Frederik Andersen snart, va? Jag sjunger i alla fall danskens lov. Högt och ljudligt!

Så sitter vi här igen. Efter en elitseriematch där Frederik den store är värd den största rubriken, Frölundas sjätte nolla på ordinarie tid, Frederiks femte (jo, jag vet att han officiellt bara har fyra men jag räknar den 65 minuterna mot AIK som en nolla).

Det är ju så med idrott, hyllas den som hyllas bör och även om ishockey är ett lagspel och även om det ofta är nära till hands att lyfta fram just målvakterna finns ingen annan väg, inget annat val.

Räddningen på Oscar Sundhs närskott i andra perioden fick Canal Plus reprismaskin att gå varm. Den fick mig att be er om ett omdöme, jag behövde helt enkelt hjälp att värdera.

”Execptionell. Årets räddning. En otrolig flexräddning. Hatten av” skrev exempelvis @hv71live. ”Makalöst briljant!”, tyckte @Borhammar medan @FCHDanne fyllde i med ”Årets räddning av Andersen säger jag bara!!”

Sådana var tongångarna. Och jag tar gärna vid.  Vet att jag inte sett flest hockeymatcher de senaste åren, men kan åtminstone sätta ord på vad jag såg på torsdagskvällen: Lysande, Frederik. Du är duktig!

Han vinner dessutom ett pris till i klassen ödmjukast.

– Jag tappar balansen, och har lite tur att han skjuter rakt i plocken. Det får man ta med också, förklarade Frederik direkt i tv.

Så hur bra är Frölunda som lag? Väntar med de stora orden och konstaterar ”riktigt bra”. Försvarsspelet är fantastiskt. Och apropå målnollor. Rekordet i elitserien är Fredrik Norrenas och lyder nio. På 55 omgångar.

Frederik den store har fem på tolv omgångar.

***

Måste också säga att jag glädjs lite extra åt att Mikael Johansson lyckas även framåt. Hårt jobbande boxplayspecialist och Frölundas bäste målskytt. Imponerande.

***

Ni har koll på tabellen, va? Riktigt skön Indian-läsning.

***

Nånting säger mig att Färjestads första trepoängare kommer på lördag. Någon emot?

5 kommentarer om “Jag ställer mig längst fram i Frederiks hyllningskör

  1. Efter Häckens ”miss i Malmö” var det en fröjd att slå över till Frölundas match och se ett göteborgslag vinna igen. Frölunda verkar ha marginalerna med sig så här långt, och Andersen är ju spektakulärt lysande… kul!

  2. Eller så kör Frölunda över Bollklubben så det står härliga till. Mitt drömscenario.

  3. Mycket troligt att FBKs första trea kommer mot VF.

    Andersen är helt rysligt bra. Hoppas han får stanna ett tag.

    1. Och det är det som är idrott. Oväntade svängningar – och lysande prestationer. Gillar den mannen (pojken?) skarpt.

Kommenteringen är stängd.