Pausanalys: Gais vinner slaget om Göteborg

Sitter ju som bekant på Rambergsvallen och ser precis när dessa rader skrivs Häcken göra 1-2 (Dioh Willams) mot Kalmar FF. Annars har det sett trögt ut för Häcken. Ingen riktigt tändning, ingen riktigt form. Lite trögt – och där gästerna, Kalmar FF, haft större skärpa i de avgörande lägena.

Och i Södertälje leder Gais mot Syrianska med 1-0.

Därmed är Gais just nu femma i tabellen på 51 poäng, Häcken sexa med 49.

Gör Örebro 1-0 mot Malmö FF går Gais upp på fjärde plats.

Ja, som ni märker försöker jag hitta den nerv som möjligen går att uppbringa. Svårt, men jag kämpar.

För er som följer och håller på IFK Göteborg kan jag berätta, apropå nyförvärvet Daniel Sobralense, att han har gjort ett drömmål, håller till höger och vilar sig i form till nästa säsong. Inte många extralöpningar, men vad sjutton. Går att hänga någon en sådan här eftermiddag.

***

Hör också av min gamla lagkompis Simon från Gårda att Landvetter i dag har invigt ett nytt konstgräs och möjligen har ett till på gång. Hela klubben och samhället slöt upp. Well done!

***

Häcken gjorde ett märkligt byte i första halvlek. Ut med Peter Nyström efter 38:a minuter och in med Maranhao. Märkligast var att spelaren, Nyström i det här fallet, inte haltade av. Det gör ju alla spelare som blir utbytta före 85:e spelminuten!

***

Måste vara dagens roligaste: ”Six and the City”. Enkel och briljant.