Varför spolas ingen is på Heden?

Tänk er följande scenario. Två dagar före den allsvenskan premiären mellan Gais och Malmö FF saknas gräs på Gamla Ullevi. Och ännu värre, det finns inget beslut om det skall läggas något heller. Biljetter år sålda, resor bokade, tv på väg. Inte så osannolikt som det låter, faktiskt.

På onsdag spelar Gais bandy sin allra första elitseriematch i bandy på hemmaplan någonsin. Mot VänersborgHeden. På is. Problemet är att Heden ännu inte är spolad. Det finns ingen is, ingen hemmaplan. På Gaisbandys hemsida kan man läsa att det kommer ett besked så fort beslut är fattat. Vi vet sålunda inte ens om Göteborgs kommun och Idrotts- och föreningensförvaltningen ämnar göra is till matchstart.

I mina öron är det rena tokerierna. Utan att ha hela historiren klar för mig låter det som pengarna tagit slut. Kan knappast vara en väderfråga. Enligt prognosen blir det åtta grader på onsdag och nio på fredag kväll när Hammarby kommer till stan i match två. Det är ungefär så vädret är i Göteborg i månadsskiftet oktober/november.

Så hur skall Göteborg, Heden och Gais ta sig ur det här med hedern i behåll? Först och främst spola is så illa kvickt det bara är möjligt (ni har cirka 50 timmar på er). Sedan se till att det adrig händer igen.

Rätt många är rätt stolta över det faktum att Göteborg för första gången någonsin har ett bandylag i högsta serien.

Nu kan det bli det skämmigaste som hänt idrottsstaden, åtminstone i år.

***

Måste ta tillfället i akt att gratulera Göteborg FC till klubbens första titel någonsin. Såg själv dramat på tv i lördags och måste säga att jag hade gett upp hoppet när Tyresö tog ledningen i förlängningen. Imponerande på alla sätt att både lyckas kvittera och sedan avgöra med den coolaste sistastraff jag kan minnas att jag sett. Hatten av för den, Lisa Ek. Och det bästa är det kommer mer. Champions League på onsdag i Danmark (GP är på plats) och Champions League-retur hemma nästa onsdag (GP på plats …).

***

Konstaterade ju i plusintervjun med Jonas Olsson att det långt ifrån är alla IFK-tränare som sitter i fem år. Undantaget 90-talets guldtränare Roger Gustafsson (90-96) får vi gå tillbaka till 50-talets Walter Probst. Han satt i sex år och vann bland annat ett guld (1958). I viket fall som helst är ett ”bra jobbat, Olsson” på plats när vi sammanfattar Tuve-sonens tränargärning i IFK Göteborg.

***

Slår till med en stavningsövning så här på mondagsmorgonen. Sveriges bästa handbollsspelare på damsidan heter Linnea Torstenson och stavar sitt namn just så. Kan vara bra att känna till om man skriver pressmeddelanden på Svenska handbollförbundet och funderar på att utse Linnea till årets spelare eller liknande.

***

Kvaldramat i Södertälje gav ett bra slut på fotbollssäsongen 2011. Dramatik och oväntade slut lockar intresse och publik. Så nu har vi följande allsvenska 2012: AIK, Elfsborg, Gais, Helsingborg, IFK Göteborg, Malmö FF, BK Häcken, Gefle, Kalmar, Örebro, Syrianska, Åtvidaberg, Norrköping, Djurgården, Mjällby, Sundsvall.

Hur känns det i magen?