Wallin om Wanderson: Vi skulle kunna sälja i morgon

Ytterligare en svensk klubb vill ha Wanderson. Det berättar Gais ordförande Christer Wallin under en intervju på Intersports huvudkontor i Mölndal.  Mycket under vårt samtal kretsade kring Wanderson; just nu i Brasilien – men också: Den största kostnaden, den största tillgången, den största profilen och den bästa spelaren.

 

Vad får det ekonomiska resultat, där prognosen talar om minus åtta miljoner, för effekt på er satsning nästa år?

– Wanderson har kostat oss runt tolv miljoner. Hade det inte varit för Wanderson hade vi gjort vårt bästa resultat någonsin. Vi hade upp det på senaste styrelsemötet, och det är INGEN som ångrar det vi gjort. Det gör att det blir lite tuffare ekonomiskt. Samtidigt kan vi vända på det. Nu har vi Wanderson, och ett långt avtal. Skulle det vara ett ekonomiskt problem skulle vi kunna sälja honom i morgon för tio miljoner om vi har jättebråttom.

Har ni bud på honom i dag?

– Det finns bud på honom i dag, och det är inga tio miljoner, det är mer. Det gäller för oss att värdera. Det är en enorm möjlighet. Jag skulle inte vilja sitta med andra sidan, att göra Gais bästa resultat och inte ha Wanderson i truppen. Det är inget alternativ. Och ser vi till året som har varit, en riktig vinterträning, det finns mer att ta ut.

Har var kostnaden för Wanderson på tolv miljoner fördelade?

– När vi gick in i detta året skulle vi få den sista miljonen från försäljning, då stod dollarn i sju kronor, en peng vi sedan avstod. Och innan vi köpte honom lånade vi honom. Vi hade kanske inte den allra bästa dialogen med agenter och det. Han blev både dyrare att köpa loss det sista, och i det första steget blev han dyrare att låna. Det är klart, vi betalade en del pengar för att låna honom och det sista avstod vi sju miljoner för att han skulle bli vår spelare. Dessutom har han inte fått sina pengar, han sitter med en situation nere i Brasilien med familj och släktingar där han köpt ett område och skall bygga hus till nära anhöriga, vilket gör honom extremt dyr. Han är för dyr att spela i Gais egentligen, vi har gjort allt för att lösa det. Vi löste det och det sätter oss i en situation. Därför var vi tydliga redan den dag vi gjorde klart med honom, det kommer nog bli, för hans ambition är att gå ut igen och spela i Europa.

Vad vill du när det gäller Wanderson? Vad vill Gais?

– Så länge vi har Wanderson kommer det alltid vara mycket diskussioner och många föreningar som rycker i honom. Dels rätar vi upp vår ekonomi, dels får vi ett överskott i vår ekonomi  – och kan vara kloka att hitta många bra
spelare att bygga ett bra lag. Nu är det ju inte riktigt som förr i tiden i fotboll utan du byter spelare och det är korttidskontrakt. Hockeyn har jobbat så i många år, vi gjorde det lite grann i Gais i år med exempelvis Santos/Omotoyossi. Många
talanger, fler än tidigare, vill till Gais i dag. Lite moment 22. Det är fantastiskt att ha Wanderson, men svårt att satsa samtidigt. Den ekonomin har vi inte.

Hur hanterar ni de bud ni har på Wanderson i dag?

– Vi har sagt att om det är rätt pengar och killen själv vill kommer vi förmodligen att sälja honom.

Hur ser den dialogen ut just nu, mellan er och Wanderson?

– Just nu är han i Brasilien och är lycklig där. Han har bra förståelse, han vet om vår ekonomi. I den bästa av alla världen hade Wanderson velat spela för oss. Och haft den hysteriska lönen. Men det går inte för en svensk klubb skulle jag nästan vilja påstå. Det kan gå kortsiktigt. Men på sikt … det skall inte vi stå i vägen för.

Vilka klubbar förutom Helsingborg har budat på Wanderson?

– Det är inget jag kan uttala mig om. Där är intresse utomlands. Där är väl inga konkreta bud på det det sättet. Det finns två svenska klubbar som är väldigt heta på honom.

Helsingborg är den ena, vilken är den andra?

– Det får du inte reda på.

6 kommentarer om “Wallin om Wanderson: Vi skulle kunna sälja i morgon

  1. Wandersson hit och dit…
    Häckens marknadschef Markus pratar om att publik är nykeln till framgång, och ranegie hade muntliga avtal därför han lämna till mff. Kan du inte gräva lite, få grejor som är ijtressanta för oss få getingar.
    Finns på fotbollsoraklet.se har ingen direkt länk tyvär.

Kommenteringen är stängd.