Stahres svar på era frågor

Här är Mikael Stahres svar på era frågor.

Vad anser du om Blåvitts spelarmaterial? Är det tillräckligt många duktiga spelare i laget för att kunna vinna SM-guldet? (Johan)

– Självklart. Göteborg har en bra trupp. Målsättningen är att nå Europaspel.

Tja! Hur kommer det sig att du bestämmer dig redan innan du träffat spelarna att vissa (nämner inga namn) inte ingår i framtidsplanerna? Borde du inte skaffa dig en egenuppfattning och inte gå på tidigare tränare/tv-material? I övrigt, välkommen till Sveriges finaste och mest framgångsrika klubb, Mikael, mot guldet 2012. (John)

– Det handlar om … dels upplever jag vad jag har förstått har rubrikerna varit något starka. Det handlar om att de här spelarna sitter
med avtal med IFK Göteborg. Precis som med alla spelare sitter man i samtal. Sedan har varje spelare sin historia. Det handlar om hur gammal man är, vad har man gjort, vad har man för förväntningar, framtidsvisioner, vilken position vill man spela i. Det uppfattas som mer dramatiskt än vad det egentligen är.

Kommer Robin Söder att få en ordentlig chans som forward eller ser du honom mer som en kantspelare? Vem blir ny lagkapten nu när Adam lämnat? (Mikael)

– När det gäller Robin Söder ser jag honom som spelare med oerhört stor potential. En spelare som jag framför allt ser som forward, kan även spela på en kant. Jag är nyfiken på vilka steg han kan ta som forward – med kontinuitet. Nu är han skadad och har opererat sig. Det är en knäskada i en meniskdel.

– Vem som blir lagkapten återstår att se. Jag hoppas kunna sätta utropstecken där. Det är något som har växt, som jag inte har satt
jättemycket fokus på. Jag hoppas kunna göra klart med det innan vi startar upp efter nyår.

När skriver Celso Borges på? (Simon)

– Ingen aning. Det enda jag vet är att den spelaren du nämnde inte kommer att skriva på innan den här intervjun är slut. Och inte heller … jag skulle bli förvånad om den spelaren skriver på innan julafton. Det är ingenting som ligger i loppet.

Vad anser du som varit utanför klubben innan har varit den största anledningen till att IFK Göteborg lyckats så dåligt de senaste två säsongerna? (Danne)

– För mig är det viktigt att mest titta framåt. Det finns säkert massa olika faktorer, det är en komplex fråga. Helst vill jag fokusera på nuet, men en sak kan vara … kontinuitet är ändå en framgångsfaktor.

Och den kan ha saknats i vissa moment?

– Skulle kunna vara så. Göteborg skall inte vara i mittenskiktet och runt plats sju. Det är inga konstigheter.

Kommer det att bli möjligt för dig att utveckla samma nära relation till fansen som du hade i AIK? (Nils)

– Det återstår att se. Men fansen har en extremt viktig roll och är nånstans hjärtat i en klubb. För mig handlar det om att göra rätt saker från början, få med mig spelarna på ett gemensamt mål, självklart hoppas jag kunna övertyga fansen även om jag förväntar mig en naturlig skeptism. För mig är det okej så länge det inte påverkar spelarna negativt. Det är en naturlig del av mitt arbete att vara ifrågasatt och satt under lupp. De som håller på Göteborg håller inte på en enskild spelare eller tränare, men det är självklart att jag hoppas kunna ha en bra relation.

Kommer Stahre ge en sådan spelare som som Logi mer speltid (Ängel forever)

– Alla sådana där frågor om spelare … han är en bra spelare, jag har inte haft honom i träning, men sett honom på tv. Det är inte otänkbart.

Jag är lite nyfiken kring vad du tänker om långsiktighet. Om det nu skulle bli succé direkt, vill du då stanna kvar och vinna mer och satsa ut i Europa. Eller vill du utomlands så fort som möjligt igen? (STL)

– Det är en fruktansvärt hypotetisk fråga. Jag har avtal med IFK Göteborg. Först och främst är det här och nu, sedan är det i morgon, sedan nästa vecka, nästa månad. Det är många matcher, mycket som hinner hända.

Hejsan ! Varför får Elmar ”kicken” när Jakob Johansson får stanna? Mycket tveksamt beslut tycker jag ! Med vänlig hälsning, Ett fan. (Blåvitt4Ever)

– Ord som ”kicken” är fel ord. Vi har spelare som sitter med avtal. Vad som sägs i samtal stannar mellan klubb och spelare. Det är inte så enkelt som man kanske får läsa i tidningen. Det är komplexa saker, det är ålder, kontraktssituation, har spelaren intresse av att förlänga,
inte förlänga, vill han tjäna fem kronor i lön eller vill han tjäna 500 000 i lön. Det är … extremt komlext.

7 kommentarer om “Stahres svar på era frågor

 1. Låter lurigt det där med Borges. Inte idag och inte innan julafton… Men kanske när han blir kontraktslös 1 jan? 😉

 2. Instämmer med föregående!

  GP sport med balkander presterar lysande.

  Se till att sparka ut surgubben Mats Härd så kommer jag tillochmed att börja prenumerera 😉 haha.

 3. Hej Mattias,

  GP:s sportsidor har i din blogg fått något mycket läsvärt!

  En klar förbättring från er sida. Kudos!

Kommenteringen är stängd.