Damlandslaget lämnar Gamla Ullevi?

Lars-Åke Lagrell berättar under presskonferensen att han har talat med spelare i damlandslaget om att spela ett antal landskamper fram till och med dam-EM 2013 på nya arenan Swedbank Arena. Fråga: Vad händer då med den officiella arenan för damlandslaget, Gamla Ullevi?
Brödsmulor kvar?
Godbitar kvar?
Jaja, jag vet att jag är lokaltidningsjournalist. Men frågan är ställd.

10 kommentarer om “Damlandslaget lämnar Gamla Ullevi?

 1. Jag har aldrig fattat varför man måste klanka ned på saker man inte gillar. Det finns andra som faktiskt bryr sig och tycker om andra sporter/lag än HERRfotboll/IFK. Så öppna ögonen och sluta vara så fördomsfri… eller fortsätt leva i din lilla bubbla, men låt oss andra göra vad vi vill!

  När det gäller vart damlandslagsmatcherna skall spelas. Varför inte göra som tidigare och låta dem spela på olika arenor? Det ger ju fler chansen att få se en landslagsmatch.

 2. Det låter ju smart från svenska fotbollsförbundet att låta damerna spela på en arena som är så stor att när publiken kommer behöver inte publikvärdarna ens öppna upp hela arenan för det är en så liten klick.
  Vad sysslar dom med i Stockholm och vad sysslöar våra politerker med som anser att vi är en jättebra evenemangstad. Tursiter och lokalbefolkningen förstår inte biljett systemen arenorna är felbyggda och för gamla. Allt är svindyrt.Vad är det som politikerna gillar och vad gör att de ser GBG som en evenemangsstad? De ser bara pengar och diplom. VAKNA!

 3. Men Thomas (19:42), borde det inte ligga i IFK:s intresse att det spelas så många matcher som möjligt på GU? På så sätt skapas ett underlag som passar lagets spel. Om mattan är i bra skick finns det ju risk att någon väljer korta passningar, spel genom mittfältet eller – hemska tanke – dribblingar!

 4. Bara bra för gräset att man slipper damlandslaget. Jag ser det enbart som positivt. Nu återstår det att bara att damlandslaget går i graven det med. Damfotboll = närmast sörjande i publiken, samt ett dåligt försök att imitera vad vi i varddagligt tal kallar för fotboll.

  Lägg ner damfotboll en gång för alla, det skulle gynna hela Sverige. Den där tjejen som bloggar här i GB ibland är på gränsen till löjeväckande. Tror hon på allvar att ngn bryr sig om damfotboll, bortsett ifrån hennes kompisar i syjuntan samt släkt och övriga vänner`?

  MA

 5. Hela upplägget med nationalarenan för damfotboll på GU var väl en deal mellan Göran Johansson och Lagrell? Nu är Göran borta och hästhandlar-Lagrell kan smörja en ny kommun med samma ”gåva”.

  Som tjejfotbollstränare tycker jag det är tråkigt, som Blåvit tycker jag att allt som kan spara mattan på GU är bra.

  1. Figgereis: Tror du ligger ganska rätt i den kommentaren. Vi får se hur många matcher som hamnar i Gbg.

 6. Skönt, ju färre matcher desto bättre. Förutom Blåvitts naturligtvis.

  Dessutom är väl detta ett kvitto på hur dåligt kommunen sköter GU.

 7. Bara skönt om damlandslaget lämnar, visserligen är det inte många matcher de spelar men allt som kan spara gräsmattan är bra nyheter, Öis får också gärna flytta därifrån

 8. Det var väl tyvärr väntat. Att det sedan inte nämnvärt hjälper Nationalarenans ekonomi då den kräver minst en Springsteenkonsert i veckan för att gå ihop är en helt annan sak. Jag är glad att jag inte är skattebetalare i Solna kommun…

Kommenteringen är stängd.