Viktig hissinformation

Kan inte undanhålla er följande snacka-i-hissen-information. Blev själv lite tagen av uppgifterna. Men Håkan Loob är fortfarande ensam svensk att ha nått 50 mål under en NHL-säsong. Trodde själv att Tomas Sandström (45 som bäst) eller Fredrik Modin (32) lyckats med det. Inte heller Kenta Nilsson (49), Markus Näslund (48) eller Mats Sundin (47) fick ihop 50 mål under en och samma grundserie.

Bonusinfo och tacksamhetsskuld till journalisten @andersbjuhr: Tomas Sandström är en av få som spelat ihop med de tre spelare som fått ihop allra flest poäng under en säsong, nämligen Wayne Gretzky, Mario Lemieux och Steve Yzerman.

Sökte själv loss på NHL:s statistiksida över historiens främsta poängplockare (karriären sammanräknad) och hittade bäste svensk på plats 27.

Vem? (den är inte görsvår)

3 kommentarer om “Viktig hissinformation

Kommenteringen är stängd.