Lisas nya roll – spelande tränare

Jag tycker att Göteborgs satsning på egna spelare som assisterande tränare till Torbjörn Nilsson andas lite panik, samtidigt köper jag förklaringen: Ökad delaktighet, ger ökat ansvarstagande och – kanske, kanske, – ett bättre resultat.

Det skall åtminstone bli spännande att följa.

Jag lyssnar på Lisa Ek och hör hur hon brinner för det nya – sin assisterande tränarroll var femte vecka.

– Jag tror att det kan bli jättebra. Man vill att det skall bli saker man kan ha nytta av, som lag, säger Lisa.

Sjävklart handlar det om ekonomi. En assisterande tränare kostar, men om vi bortser från det kan detta, i Torbjörnnilssonsk anda, bli en modell att ta efter. Lisa säger att det nya konceptet leder till ökad eftertanke – mer fokus på utveckling och förbättring.

Hon är en av fem. De andra är Jane Törnqvist, Stina Segerström, Johanna Almgren och Linnea Liljegärd.

***

Jag gillar Lisa Eks humor när hon i inslaget slår fast att allt egentligen bara handlar om att få bort Torbjörn och ta över huvudsansvaret.

***

Säsongens första riktiga match blir derby mot Jitex. Boka in 11 februari, 13.30.

***

Det finns alltid en risk att sitta på två stolar, exempelvis runt laguttagningar, fast det tror jag Torbjörn Nilsson och de andra ledarna runt omkring löser på ett genomtänkt sätt. Som sagt, spännande tänkt. Och bra drag att utnyttja färsk universitetsutbildning.