Chatto skadad på Valhalla

Har just sett Dominic Chatto ledas av Valhallas konstgräs efter att ha trampat snett (?) och bytts ut i minut 41. Vänsterfoten lindades direkt och mittfältaren såg ut att ha väldigt ont.

Josef Elvby byttes in i stället och tog plats intill Oscar Lewicki.

***

Första halvlek: Ja, inget publikfrieri, men säkert ett taktiskt försäsongsförsök. Peter Gerhardsson sa ju före matchen att han ville se mer djupledsspel och det fick han inledningsvis.

Svårt dock, eftersom Halmstad ligger extremt högt med sin backlinje och Häcken – med Chatto och Lewicki – älskar att hålla i bollen och ”vägrar” spela på ytan bakom backlinjen.

***

Publiksiffran: Inte presenterad än, men jag och GP-kollega Magné har räknat klart. Någonstans mellan 100 och 200. Det finns förstås tusen förklaringar till varför vi inte är fler. I jämförelse var det, om ni minns, över 2500 här i lördags.

***

Målchanser? Få. Chatto spelade fram Maranhao vid ett tillfälle. Brassen fick iväg ett hyggligt skott, Häckens första. Och då hade vi spelat i 29 minuter.

***

Ändå kul att höra att Häcken redan har sålt över 650 årskort till Rambergsvallen. Inga jämförelser i övrigt, men IFK Göteborg redovisar i dag 4 312 sålda årskort. Hur ser Gais siffra ut?

***

Pausbyten: Pontus Johansson in som mittback på Emil Wahlströms position. Dioh Williams tar Andres Vasquez position som nummer tio. Leo Zhuta blir vänsterback när det planerade bytet av Kari Arkivuo genomförs.

3 kommentarer om “Chatto skadad på Valhalla

Kommenteringen är stängd.