I kväll följer jag John

Jag börjar kvällen med att klicka follow på @superguidetti på den sociala microbloggen twitter. Det vill säga att jag från och med nu följer John Guidetti och kan läsa och se allt han skriver.

Han skriver en del, den till Feyenoord utlånade Manchester City-anfallaren. 1560 tweets har det blivit hittills. På det – och alla mål han gör i Holland – har han skrapat ihop 67 126 följare. Som en jämförelse har jag skrivit 7678 tweets och har 1695 följare.

Följare får man om man är känd, snygg, intressant och spektakulär.

Jag suger alltså.

I kväll hoppas jag – trots det – få följa John, hans öden och äventyr på Maksimirstadion i Zagreb där Sverige möter Kroatien i första och sista riktiga testet innan EM-truppen tas ut och presenteras i mitten av maj.

Jag läser vad vår utsände Johan Rylander skriver. Han tror på inhopp och succé. Jag är mer lågmäld där. Man skall inte förvänta sig någonting av en debutant som dessutom var skadad så sent som häromdagen.

Blir i vilket fall som helst spännande att följa.

***

Laget blir det här: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Svensson, Källström – R Elm, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander.

Bänken är intressant också: Wiland, Lustig, Bajrami, Hysén, Antonsson, Wernbloom, Wendt, Holmén, Guidetti.

***

En hängig Sebastian Larsson ersätts av Anders Svensson som tar Rasmus Elms centrala plats och flyttar ut Elm på högerkanten.

***

Det här tittar jag lite extra på i kväll (och jag är inte ensam om det):

Hur fungerar Zlatan Ibrahimovic i sin nummer tio-roll bakom målhete Johan Elmander? Är detta EM-lösningen?

Vad vill och kan Ola Toivonen från sin vänsterinnerposition?

Är verkligen Andreas Granqvist den högerback vi bör satsa på i Kiev? Tillåt mig tvivla. Men som sagt, det tittar jag lite extra på i kväll.

***

Vänskapsmatcher är är till för att test. Bra då att Erik Hamrén anammar det och letar EM-vapen på allvar. Leklust från bänken ger anfallslust och spelglädje på planen.

***

EDIT: John Guidetti spelar hela andra halvlek. Kul!

2 kommentarer om “I kväll följer jag John

Kommenteringen är stängd.