Celik kan tänka sig Gais

Läser i GT nu på morgonen att Mervan Celik faktiskt kan tänka sig spel i Gais redan i år.

– I Skandinavien är det bara Gais som gäller för mig. Vi får se hur det blir. Men det kan bli så att jag hamnar där, säger Mervan Celik till GT.

Min fråga till Gais. Har ni plats? Råd? Plan?

Vad tycker ni som följer Gais. Rätt med ett ”Real Gais”?

Jag var redan häromdagen inne på att det blir tufft att göra plats för nye Jeffrey Aubynn redan nu. Med Mervan Celik i laget lyfter Gais ett snäpp till, hamnar bland favoriterna – och, för att att återknyta till ett spännande samtal jag hade med en allsvensk spelare häromdagen, vi pratar för mycket startelvor, för lite topp 16.

Hans tes, och jag stöttar den, är nämligen att de lag som vill ha något med toppstriden att göra måste ha kvalitet på många fler spelare än de första elva. Avstängningar, skador är en känd del av säsongen.

Alltså, mer fokus på truppens 16 främsta, mindre snack om startelvor.

Och då, mina damer och herrar, skulle Celik gör Gais till en medaljkandidat av stora mått redan nu.

***

Missa inte chansen att chatta med Fredrik Pettersson om Frölundas slutspel på gp.se i eftermiddag 14.30.

***

IFK Göteborg möter Jönköping Södra, med Kalle Svensson, på Valhalla i kväll klockan 19.00. Här är truppen: Erik Dahlin, John Alvbåge, Erik Lund, Jakob Johansson, Hjalmar Jonsson, Allan Mohideen, Jonathan Azulay, Logi Valgardsson, Stefan Selakovic, Joel Allansson, Nordin Gerzic, Tobias Sana, David Moberg Karlsson, Muhamed Dizdar, Bragi Bergsson, Hannes Stiller, Sam Larsson.

10 kommentarer om “Celik kan tänka sig Gais

 1. Skulle det bli real GAIS på 2 i det närmaste ”föredettingar”, jakob olsson och en i teorin hemvändare (som aldrig kommer ske) som värvningar? Ställ det i kontrast till komplexvärvningarna lillebror Sämst-i-stan gjort så borde tillomed du Balkander inse det banala i det du skrev. Sluta med rylander-fasonerna.

 2. Bittra blåvittare, finns det något vackrare på denna jord?

  Självklart skall Mervan hem, i GAIS lirar man inte för pengarna, där lirar man för passionen.

  Bäst i stan!

 3. Hahahahaha, hur skulle gajs ha råd att ta tillbaka Celik när de måste ta banklån för att pynta för Wanderson, Mats P gör sitt bästa för att försöka förstöra ekonomin för gajs

 4. Vad menas med att göteborgarna inte kommer till Gamla…?
  De väljer bara att gå på Blåvitt istället ;).

 5. allvarligt va e de för fel på Göteborgarna om de ej tar sig till Gamla i år. GAIS catalonia mervan biskops messi

 6. Hade varit grymt! Han känns väl inte som någon som har alltför stora krav lönenässigt om han kommer tillbaka. Han måste ju spela för att visa upp sig!

  Tar de inte tillbaka honom är det lika dåligt som det var bra att ta tillbaka Wandersson!

 7. Vi har ju inte råd att inte signa honom! 14 mål förra säsongen, kan laget, kan spelet, känner sig lekfull på kanten vid WDC osv osv. Det är värt att riskera både det ena och det andra. Dessutom kan man få ut en hel del på försäljning. Kom igen nu alla sponsorer!

  Det är nog mer gaisigt att kallas Athletico Göteborg än Real GAIS, Balkander.

 8. Hade vart en dröm att få Celik tillbaka. Men då måste man se till att bli av med 2-3. Utlåningar eller försäljningar för att få utrymme i lönebudgeten.

Kommenteringen är stängd.