Blåvitt bäst – i första halvlek

Bläddrade nya numret av Bolletinen i går. Alltid spännande läsning. Redaktör Tommy Wahlsten lyfte inför storpublik på Idrottsmuséet fram det faktum att IFK Göteborg 2011 faktiskt var bäst av alla lag.

I första halvlek.

I andra halvlek var placeringen nååågot sämre.

Tommy Wahlsten kände sig en stund senare tvungen att äntra podiet igen, just som svensk fotbolls nya förbundsbas just förkunnat att denne dömt 150 allsvenska matcher. Enligt Bolletinen är det siffran 141 – vilket tvingade Karl-Erik Nilsson till en förklaring inför skranket.

Så här: I Nilssons 150 inkluderas även allsvenska kvalmatcher och matcher i kvalsvenskan (kommer ni ihåg den?) från 90-talet. Förklarade han med viss rodnad på kind.

***

Av någon anledning visar det sig nu när jag skulle ta en djupare titt i brevlådsfärska numret att jag lyckats stoppa ned fjolårets höstnummer i ryggsäcken. Så mer statistikglänsande än så kan jag inte bjuda på. I dag i alla fall.

***

Vem har egentligen varit bäst i årets fotbollsallsvenska so far. Av det jag sett blir svaret Häckens Waris Majeed. Jag imponerades även av Åtvidaberg Viktor Prodell, som hux flux leder skytteligan och förstås Admir Aganovic i Syrianska. Det finns många fler, och lika många i andra änden.

***

För IFK Göteborg har säsongen börjat, ursäkta uttrycket, pissdåligt. Visst, bra spel senast mot Norrköping, men tipset inför kvällens match mot AIK är gratis: Var inte så generösa bakåt. Tre av fyra insläppta hittills är bjudningar. Det fjärde en feldömd straff.

***

Häcken kan, vid seger mot obesegrade Mjällby i kväll, inta andraplatsen i serien. Viktigare än en bra start på säsongen är ett bra spel. Jag tror att Rikard Norling i Malmö lyfter fram Häckens 5-0 på påskafton när han sammanfattar säsongen. Häcken glänste, ägde och blåste Malmö av banan.

***

Matcherna i kväll – och mina tips: AIK-IFK Göteborg (2-2), Häcken-Mjällby (1-0), Elfsborg-Norrköping (1-1) och Sundsvall-Syrianska (0-1).

***

Jodå, IFK håller stilen även i årets allsvenska under första halvleken: Ledde ju med 1-0 i Södertälje och hade 0-0 mot Norrköping.

***

AIK har fyra poäng på två matcher. Celso Borges avgjorde bortamatchen mot Kalmar i 90:e minuten.

Kommentarer om “Blåvitt bäst – i första halvlek

  1. Real Göteborg med sitt nya dyra fina Super-lag spelar så bra Sobra?
    Det blir ju för h-vete inga mål det känns ju superettan över denna gråvita mångmiljonsatsning pinsamt Mild, AIK-Stahre har inte fått änglarna att ”flyga” han är mera en fågelskrämma som bara skriker ilsken som en skadeskjuten kråka!

Kommenteringen är stängd.