Pinsamt om damlandslaget

Jag är egentligen ledig i dag, men känner mig tvungen att kommentera detta. Har ni varit med om något så dumt och ogenomtänkt? Att förpassa damlandslaget från nationelarenan Gamla Ullevi till Rambergsvallen för att det ”inte går att flytta en storbildsskärm”.

Finns bara ett ord för det: Idiotiskt.

Vad sänder det här för signaler? Nej, det är dags att plocka ner skylten ”Nationalarena för damlandslaget” från entrén på Gamla Ullevi.

Det här duger inte, Jonas Georgsson.

***

Ni minns väl vad vi skrev om i förra veckan?

***

Vad säger Svenska Fotbollförbundet? Hur ser det på Göteborg och Gamla Ullevi nu? Pinsamt.

***

Jo, jag fattar att EM-matcherna säkerligen kommer locka en del åskådare, men eftersmaken är redan besk.

***

Ett förslag, om det nu är så viktigt att visa EM på storbild är Götaplatsen, eller varför inte Ullevi? Heden? Jag tackar Jocke Geigert för förslaget om Götaplatsen.

27 kommentarer om “Pinsamt om damlandslaget

 1. Tänk vilken fotbollsfest det kan bli på GU om alla som kom på Jitex o GFCs matcher sluter upp tillsammans med marginalåskådare, dvs 500 personer vid bra väder. Då behöver inte gajs skämmas över sina siffror lika mycket…

 2. Trycket på biljetter till Japanmatchen är tydligen så stort att biljettsystemet på GU redan idag kraschade.

 3. Varför bygger inte damlandslaget en egen arena? Är det av den enkla anledningen att väldigt få människor är intresserade av damfotboll och således ej finns pengar i damfotbollsförbundets kassa?

  Hur länge ska damlandslaget få finnas i en arena byggd för storklubbarna i gbg? Kasta ut damlandslaget och låt dom bygga en egen arena. Dom har ju onekligen enherrans massa människor som bryr sig om dom, iaf på forum. I verkligheten skiter dom i damfotboll. Eller springer balkander häcken av sig för att i privat regi åka på bortamatcher i damallsvenskan? Just det.. Så intresserad är han egentligen. Men det ser fint ut på papper att gnälla för de stackars offren till kvinnor..

 4. Nu ska det bli intressant att se alla fullblodsfeminister fylla ullevi under damernas träningsmatch. att döma av intresset från journalister och andra forumgäster så är matchen redan utsåld. man får väl börja leta svartbiljetter på blocket..

  När även damfotbollsivrare förstår innebörden av marknadsekonomi, då ska jag ta dom på allvar, till dess kommer dom bara vara curlade bortskämda räkmacksglidare.

 5. Nu kommer ju tyvärr damernas match spelas på Ullevi ändå. Men förstår inte grejen… Om jag har bokat ett bord på en restaurang inne i stan och kommer dit med hela familjen, vi slår oss ner och börjar äta… Efter 30 minuter kommer ett annat gäng och säger att vi får flytta på oss för dom brukar sitta vid vårt bord när dom är på restaurangen…ska min familj behöva flytta på sig då eller? Om man nu är ett svenskt landslag, borde man inte kunna ha lite framförhållning då och boka i tid? Nu löste det ju sig tillslut ändå, så jag hoppas att alla som gråtit ut både här och i andra medier går på matchen nu med då och inte bara sitter här å klagar på allt. Marie: du är pinsam, gubbvälde? Kom in i matchen nu istället…

 6. Kan inte låta bli att hålla med dig, Balkander.
  Ta bort epitetet från Gamla Ullevi så länge som det bara är läpparnas bekännelse.

  ps: Dam- eller herrfotboll, handlar inte båda om fotboll? Kanske dax för Nationalarena för fotboll eller henfotboll? ds

 7. Har något tagit upp: Var ska Öis spela? Drar mer publik än damlandslaget men dom snackar ingen om. Dom är dessutom mycket MER Gamla Ullevi än damlandslaget!

  Svaret är valhalla), dit damerna kan bli bortskickade på samma sätt som Öis!

 8. Men seriöst. Låt vara att det är nationalarenan för damlandslaget, men hur många hade gått på Gamla Ullevi på träningsmatchen i fråga? Att få se EM på storbilds-TV inne på GU låter oerhört spännande och snacka om en möjlighet att fylla arenan! Hade hellre sett på storbilds-TV alla dar i veckan!

 9. Mattias, om du går och tittar på Rambergsvallen så går jag! Se om du kan få ihop lite fler så ska jag som är totalt ointresserad av fotboll (spelar ingen roll om det är honor eller hanar som spelar) försöka få med mig några av mina polare så kanske vi kan fylla Rambergsvallen. Blir det fullt och det är folk som inte kommer in så kanske det går att få tillbaka Gamla Ullevi till damernas nästa matcher?!

 10. När damlandslaget spelade avgörande VM-kvalmatch mot Danmark 11september 2010. Kom det hela 1567personer till Gamla Ullevi. Alltså inte ens 10& av arenans kapacitet. Det visar hur starkt stöd det kära damerna har i Göteborg.

 11. Tar man på sig ett hedersuppdrag, som det innebär att vara Nationalarena för Damerna skall det hängivet utföras. Tummar man på det tummar man på annat också. Jag tycker att det är skamligt att ta detta så lättvindigt som dom gör. Den här Georgsson får bytas ut. Damfotbollen kommer att växa sig starkare och öka i popularitet för vart år. var så säkra på det. Men Gamla Ullevi har försatt sin chans att sola sig i den kommande glansen.

 12. Damfotbollen lockar inte mer än på små orter och har inget stort riksintresse vilket syns på publiksiffrorna i de större städerna. Att komma och sura när arenan redan är bokad visar på dålig stil. Enbart stora arrangemang med stor och lång, intensiv insats från media år upp intresset.

 13. Hur kommer det sig att engagemanget för damfotboll är så mycket större i debatter än på läktarna? Så fort det blir någon politisk fråga inom damfotbollen ska alla skynda till och föra damfotbollens talan, men intresset för att se fotbollen på plats är otroligt lågt.

  Fakta är att arenan redan var bokad när damlandslaget ville spela där. Då går det inte att ändra bara så där. Nu har arenachefen sagt att det fortfarande är möjligt att spela på GU men Rambergsvallen är det enda som kan garanteras.

 14. Finns det fler än 1000 personer som vill se demfotboll? Helt rätt att visa em på gu.

 15. GU förtjänar inte damlandslaget, eller något annat lag heller för den delen. Den är så pinsamt undermåligt ritad att jag blir generad varje gång jag går dit. Nu dessutom kompletterad med ett plank på klackläktaren… Bara i Göteborg…

 16. Ca 200 pers på Kopparbergs seriepremiär. Och de är en av guldfavoriterna.

  Landslaget blev ’utslängda’ (enligt pressen) från Swedbank Stadion i Malmö för att spara på mattan inför den allsvenska premiären De flyttades till Malmö IP och enligt TV-bilderna, var det inte en käft på läktaren.

  Är det någon – utom den skygglappsförsedda kommunstyrelsen i Göteborg – som på fullt allvar tror att GU är ’nationalarena’ 2013, när Friends Arena i Solna är invigd?

 17. Varför får jag känslan av att Jonas Georgsson inte gillar damfotboll?
  Alla andra bokningar får högre prioritet och han ser till att de inte går att ändra…

  Damlandslaget är trots allt trea i VÄRLDEN, klubblagen som spelar på Gamla Ullevi är inte ens trea i Sverige…

  Jag tycker att man skall sätta upp skärmen hemma i Jonas Georgssons trädgård så får folk komma dit och titta.

 18. Det är dags att låta damlandskamperna spelas på olika arenor när förbundet själva väljer andra arenor än Gamla Ullevi. Rambergsvallen duger gott åt damerna, det kan nog bli välfyllt.

  Att sedan vissa klagar på att arenan gör ett negativt resultat och sedan gnäller när arenan fixar inkomstbringande event vid sidan om den ordinarie verksamheten visar bara på att vissa är negativa och gnälliga till sin natur.

 19. Handlar inte om att förpassa damlandslaget från Gamla Ullevi. Handlar väl om att arenan redan var bokad? Ska arrangören som redan bokat behöva börja om och planera allt på nytt 2 månader i förväg för att svenska fotbollsförbundet inte kan planera i tid? Även om det är damernas nationalarena så kan dom väl inte köra bort någon som redan bokat?
  Sen kan man ju prata om att de ändå inte kommer fylla arenan och knappt Rambergsvallen heller men det är ju inte det saken handlar om i detta läge!

 20. Vad tycker Fotbollsförbundet? De sköt ju sig själva i foten ifjol, då de flyttade årets enda viktiga damlandskamp till Råsunda. Tro fan att Georgsson och co blir sura och vill nog som du säger – ta ner skylten.

  GU har redan utan damerna, alldeles för många matcher per säsong.

Kommenteringen är stängd.