Stahre bjöds på Gerzic

IFK Göteborg från start: John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson – Stefan Selakovic, Pontus Farnerud, Nordin Gerzic, Tobias Sana – Tobias Hysén, Hannes Stiller.

Avspark: 15.00.

Philip Haglund är trots krasslighet med i truppen. Han, Daniel Sobralense och Robin Söder går från startelva (mot Häcken) till bänk i dag.

In kommer Hannes Stiller, Stefan Selakovic och Nordin Gerzic.

Åtvidaberg är i princip friskt och ordinarie. Endast centrala mittfältaren Amir Suljic saknas på grund av sjukdom.

***

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Klyscha, visst, men också en sanning. För att känna trygghet och balans behöver Blåvitt minst en seger till.

Att Nordin Gerzic nu startar beror delvis på att Philip Haglund är halvkrasslig, men också för att han själv är helt återställd och i form.

För Mikael Stahre löser Haglunds krasslighet ett problem.

Han får möjlighet att ge Gerzic en ärlig chans från start – och dessutom se hur Gerzic fungerar ihop med Pontus Farnerud som mittfältstandemm.

Jag tycker det skall bli oerhört spännande att se vad de levererar tillsammans och blir samtidigt en fingervisning på hur IFK kommer formera sitt mittfält framöver.

Även Stefan Selakovic får en ärlig och välförtjänt chans från start i dag. På Daniel Sobralenses bekostknad. Om vi skall vara helt ärliga – och det skall vi – har ”Sobra” inte sprakat hittills. Därför är det helt logiskt att putta in ”Sella” – som ju dessutom spelar med en matchhjältes aura runt huvudet mot Åtvidaberg.

***

 

Kommentarer om “Stahre bjöds på Gerzic

Kommenteringen är stängd.