Kanske läge för Henke-lösning

Först och främst är det ruskigt trist för Johan Elmander som fotbollsspelare och person. Jag hoppas och tror att ex-öisaren orkar en kvalsväng till, mot Rio 2014, men utan lagkortet Elmander blir lagbygget Sverige lidande.

Det väntade beskedet, att Galatasaray-anfallaren, missar fotbolls-EM i Ukraina kommer klockan 18.00, när Erik Hamrén offentliggör den trupp som åker till Kiev i juni.

Johan Elmander har undersökts av landslagsläkaren Leif Swärd på IFK-kliniken tidigare i dag men vill inte ge några kommentarer kring utfallet av undersökningen där och då.

***

Elmander har i vissa stycken växt fram till en av landslagets fyra-fem viktigaste spelare. Att (om!) han inte kan medverka försvagar Sverige, men Alingsåssonens rehabprocess har inte samma betydelse för det här landslaget som Henrik Larssons inför EM 2000.

Då höll Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck en plats öppen för ”Henke”.

Det kan bli en liknande lösning nu.

Svar om några timmar.

***

Jag har svårt att i nuläget bedöma eller ens ge mig in i en spekulation kring hur Hamrén och Marcus Allbäck skall formera en svensk förstaelva i premiären mot Ukraina. Zlatan Ibrahimovic tycktes i senaste landskampen mot Kroatien hittat sin blågula idealposition, som släpande anfallare. Nu är det kanske Ola Toivonen som bör spela där och med Zlatan åter som nia. Ni får gärna spekulera och tycka till kring vad ni tror är bäst.