Fyra lag på GU inget alternativ

Jag vet inte om ni har läst Johan Skölds artikel om Gamla Ullevi i dagens tidning, men här är den och jag kan inte tolka det på annat sätt än att det är kört för Häcken att spela på Gamla Ullevi 2013.

Frågan är då om stora Ullevi trots allt är ett alternativ som ordinarie hemmaarena året då nya Rambergsvallen tar form.

11 kommentarer om “Fyra lag på GU inget alternativ

 1. Markus, du har inte fattat vad det pratas om.
  Det gäller inte en permanent lösning, det gäller ett enda år, 2013 under det år då Rambergsvallen byggs om.

  Läs på vad saken gäller och kom tillbaka när du fattat. Det lär dröja…

 2. Knicken!

  Ditt resonemang är så korkat att det ekar ändå bort till Hisingen. När GU byggdes fick samtliga lag en förfrågan. Då var det allianslagen som svarade. Häcken ville inte ens spela i stan. Varför ska dom få chansen nu? Och som sagt, publikunderlaget för Häcken är inte ens 1000 personer betalande åskådare. Det är pinsamt att de överhuvudtaget ständigt gnäller om en ny arena. Har mam inte mer publik borde rambergsvallen räcka som den är. Skicka några hinkar med färg och brädor till Häcken istället för att bygga en ny arena.

  z

 3. Knicken:

  Jag svarade på gnället från Tedde. Han snackade om att Häcken inte borde fått en arena överhuvudtaget.

  Ruddalen är väl inte godkänd för spel i SE? Och vad jag vet så är det väl ungefär samma krav som spel i AS? Kan ha fel på den punkten, men i så fall är nog en upprustning ganska dyr.

  Kanske inte omöjligt att under omständigheterna få dispens för ett år.

 4. BKH_Svenne, nu var ju inte frågan – ny arena eller ej på Hisingen. Här diskuteras vilka skall spela var 2013.

  För mig är det självklart att Blåvitt, Gais och Häcken spelar på GU och Öis på Valhalla. Eller varför inte på Ruddalen, som borde vara en pink i Mississippi att rusta upp. Fan så mycket trevligare än Valhalla. Men den ligger väl utanför Annelis och Anna J:s domäner?

 5. Det behövs minst två ändamålsenliga fotbollsarenor som är godkända för Elitfotboll i Göteborg. Ruddalen, Vallhalla och alla andra arenor är det inte. Sedan kan man ju diskutera var arenan ska ligga, men kom i så fall med argumentt för varför det t ex ska bli en ny Ruddalen för VF. Annars verkar ni bara gnälla. För inte tycker ni väl att alla elitlag ska spela på GU 2014? Eller tycker ni på allvar att Häcken, Kopparbergs, Qviding (i händelse av att de går upp) ska ha Ullevi som permanent hemmaarena?

 6. Jävligt mycket tråkigt skitsnack om Häcken här. Själv är jag naturligtvis Blåvit, men jag tycker det är självklart att bygga en ny arena på Hisingen. Det är inte så att Häcken ’får’ en ny arena, de blir hyresgäster med samma usla avtal som Blåvitt, Gais ochh Öis har på GU. Och med samma usla hyresvärd. Det är ju ständigt samma ’företag’ och samma inkompetenta personer som styr alla arenor, beslut och budgetpresentationer.

  Men, vad händer om Öis går upp i och Gais trillar ner i Superetten? Vilka skall då spela på GU? Då behövs ju ingen ny arena…

  Och kan man någon gång få svar på frågan – VVAd är det för fel på Ruddalen? Den dög åt VF, bör duga åt Öis.

 7. Allting handlar om politik. Vill dennis andersson ha en arena ute på ö:n så får han en arena ute på ö:n.
  Vill dennis ta sitt häcken till ”lilla-ullevi” så gör han det.
  Just nu så kryper djävligt många för Sveriges rikaste klubb.
  Frågan som jag ställer mig är följande.
  Varför kan inte GP granska och redogöra för bk häckens myglande med spelar löner samt deras friserade publiksiffror?
  Frågan jag ställer mig är. Tror någon på allvar att bk häcken skulle få en ny arena om politikerna visste om att det sällan kommer fler än 5-700 betalande åskådare till rambergsvallen? Resten är fribiljetter.
  Att Gothia cup betyder så mycket för GBG så att det motiverar en ny arena, som ska betalas med skattepengar, tycker jag är skrämmande.
  Samtidigt så skärs det ner ute i stadsdelsnämnderna.

 8. Givetvis ska Häcken spela på Ullevi, det är den enda arenan i Göteborg som är godkänd för allsvenskt spel. Om nu inte Öis blir kvar i division 1 såklart, då kan Öis gott och väl spela på Valhalla istället och få en betydligt bättre stämning på matcherna. Gais och Blåvitt är det ju ingen som flyttar på iallafall, det är väl det enda som är säkert i den frågan..

 9. Finns bara ett alternativ och det är Ullevi – ALLT annat skulle vara HELT fel. Om de nu skall ta sig över älven, vill säga. Torslandavallen skulle väl funka för dem. Det är väl redan plast på den (osäker på det förståss ..)

  Var spelade Gais, Öis & Blåvitt under tiden nya Gamla byggdes? På Ullevi!

  Om de skall ta sig över älven så finns ju Valhalla, där det ju också plast och rent kapacitetsmässigt är den mer än tillräckligt dimensionerad.

  Om våra politiker i Gbg skall göra något rätt, så måste de se till att BKR inte spelar på GU. Isf har de visat att de är dummare än vad vi tror att de är.

  Det är inte ens ekonomiskt försvarsbart …

 10. En lika tänkbar tolkning är väl att det är kört för ÖIS att spela på GU. Ett divisionettlag som inte är med i alliansen och inte har kontrakt med GU borde väl inte med automatik gå före stans nu i särklass bästa allsvenska lag?

  Längtar redan till nya Rambergsvallen. Hoppas på en rundbyggd arena med plats för 7500 åskådare. Tight och ganska brant byggd runt planen och med möjlighet att bygga ut med ytterligare 3000 platser om tio år när det kommer behövas…

  (Integrerad souvenirbutik och supporterpub för getingarna hade ju inte heller varit helt fel)

 11. Om inte Häcken får spela på GU så är det klart att Ullevi är ett alternativ. Det är ju enda godkända arenan i Göteborg förutom GU. Dock tror jag inte att sista ordet är sagt gällande Häckens vara eller icke vare på GU.

Kommenteringen är stängd.